Zapri
Iskanje

Domači jajčni rezanci (na zalogo)

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 28. 09. 2022 / 09:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 15:18

Domači jajčni rezanci (na zalogo)

Domači jajčni rezanci (na zalogo)
FOTO: Krištof Koman

Moko, sol in jajca pomešamo in gnetemo toliko časa, da postane testo mehko, elastično in površina svetleča, kar lahko traja dobrih 10 minut. Če so jajca manjša in moka bolj suha, dodamo za žlico ali največ dve vode, vendar to le izjemoma. Testo damo v vrečko in naj počiva 30 minut.

Spočito razdelimo na 8 kosov, vsak kos razvaljamo čim bolj na tanko (najbolje na strojček) in narežemo na tanke rezance (na strojček ali na roke). Uporabimo sveže rezance ali jih pomokane z ostro moko pos...

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close