Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dominik Krt: zgoščenka V veroučno leto s pesmijo

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 14. 04. 2022 / 13:37
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2022 / 13:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dominik Krt: zgoščenka V veroučno leto s pesmijo

Dominik Krt: zgoščenka V veroučno leto s pesmijo

Dream studio Krt (01 832 7100) je izdal dvojno zgoščenko Dominika Krta V veroučno leto s pesmijo.

Skladatelj, zborovodja in organist Dominik Krt iz Stranj pri Kamniku je prestopil 50-letnico orglanja, obenem pa tudi 40-letnico zborovodstva. Ob tem delu je kmalu tudi napisal prve note in tako vsemu volonterskemu delu dodal še skladateljsko noto, ki jo uspešno udejanja za otroške, mladinske, mešane in moške pevske zasedbe.

Preproste in pevne melodije so tako kmalu prišle do uporabnikov, saj se drži načela: »dobro in namensko besedilo je osnova za lepo in uporabno kompozicijo!« Ob prestopu v 60-leta je na dvojni zgoščenki izdal 60 napevov.

Pesmi poje otroški in mladinski zbor Stanko Premrl iz Podnanosa

Pesmi poje otroški in mladinski zbor Stanko Premrl iz Podnanosa, pod vodstvom zborovodkinje Vide Fabčič, ki že 34 let v kraju navdušuje otroke in mladino za prepevanje.

V zboru malčkov pričnejo že triletniki, ki nato prestopijo v otroški zbor, kjer prepevajo vse do zaključka osnovne šole. Ko odidejo v srednje šole, pa se njihovo petje nadaljuje v odraslem, mešanem zboru.

Vida Fabčič je 29 let vodila kar vse zasedbe in z njimi dosegala visoka priznanja na številnih tekmovanjih in posnela tudi več zgoščenk.

Pred petimi leti je odrasel zbor predala organistki Anji Jurca, sama pa nadaljuje z otroškim, s katerim je tudi posnela pesmi na teh zgoščenkah. Za sodelovanje je navdušila tudi nekaj mladenk iz odraslega zbora.

Dominik Krt je tudi avtor knjige Utrinki duhovnega časa (župnije sv. Benedikta Stranje), v kateri je zbral spomine na duhovnika Franceta Gačnika in njegove sodelavce.

Dominik Krt

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh