Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Don Boskove lahkonočnice

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 11. 11. 2020 / 15:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2020 / 15:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Don Boskove lahkonočnice

Don Boskove lahkonočnice

Če ste pred spanjem željni prijetnih novic, prisluhnite »lahkonočnicam«.

FOTO: Pexels.


Društvo SMC Maribor sporoča, da so zasnovali novo digitalno vsebino, ki so jo poimenovali Don Boskove lahkonočnice. Prisluhnili jim boste lahko vsak torek zvečer (prvič 17. novembra) na njihovem Youtube kanalu, Facebooku ali Instagram profilu.

S temi vsebinami želijo poslušalcem pobliže predstaviti življenje in delo sv. Janeza Boska – učitelja, vzgojitelja in zavetnika mladih. Ta sveti mož je bil tudi velik »sanjač«, ki je svojim sanjam pripisoval prav poseben pomen, saj so pomembno vplivale na njegovo nadaljnje življenje in imajo zelo veliko vlogo pri razumevanju njegovega duhovniškega in vzgojnega poslanstva.

Svojim učencem je Don Bosko vsebino sanjskih prizorov pripovedoval redno po večernih molitvah oz. po »nagovoru za lahko noč«. Don Bosko je to počel prosto, a živahno, predvsem pa z veliko mero skromnosti in vedno s prav (p)osebnim sporočilom. Zato so ustvarjalci digitalno vsebino poimenovali kar »don Boskove lahkonočnice« ali #posebnasporočila.

V podcastih boste našli bogate vsebine na temo človekove podzavesti, zanimivosti iz Don Boskovega življenja, zgoščeno predstavitev sanjskih prizorov ter različne interaktivne vsebine za duhovno in osebnostno rast.

Celotnemu napovedniku prisluhnite spodaj. Predstavila sta ga salezijanec Mitja Štefan Franc in Tjaša Debelak, ki je tudi avtorica idejne predloge in vsebinske zasnove.




Preberite še:
- Don Bosko: ljubeznivi vzgojitelj

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh