Zapri
Iskanje

Donacija računalniške opreme Slovenski karitas in ZPM

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 19. 04. 2022 / 14:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2022 / 14:35
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Donacija računalniške opreme Slovenski karitas in ZPM

Donacija računalniške opreme Slovenski karitas in ZPM
Minister Anže Logar med simbolno predajo tipkovnice generalnemu tajniku Slovenske karitas Petru Tomažiču. FOTO: Tamino Petelinšek/STA
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je generalnemu tajniku Slovenske karitas Petru Tomažiču in predsednici Zveze prijateljev mladine Slovenije Darji Groznik simbolno predal računalniško tipkovnico, s čimer bo ministrstvo za zunanje zadeve organizacijama doniralo rabljeno računalniško opremo.

»Opremo podarjamo dvema ključnima organizacijama, ki vesta, kdo opremo najbolj potrebuje. Vesel sem, da bo oprema šla v prave roke,« je ob današnji predaji dejal minister Logar.

Podarili 222 računalnikov

Ministrstvo za zunanje zadeve je Zvezi prijateljev mladine Slovenije in Slovenski karitas predalo večjo donacijo računalniške opreme, ki jo na ministrstvu ne uporabljajo več. »Obema organizacijama smo skupaj predali 222 računalnikov Lenovo ThinkCentre s potrebnimi kabli, 250 tipkovnic in 250 računalniških mišk, 50 DVI-DisplayPort adapterjev ter 89 računalniških zaslonov Phillips, Lenovo in IBM. Podarjena računalniška oprema je delujoča in pripravljena za domačo uporabo,« so sporočili z ministrstva in dodali, da so novembra 2020 že donirali rabljeno računalniško opremo Društvu za trajnostni razvoj Duh časa.

Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič in predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Epidemija povečala potrebo po računalniški opremi

Na ministrstvu za zunanje zadeve ugotavljajo, da se je povpraševanje po rabljeni računalniški opremi v času epidemije covida-19 in izobraževanja na daljavo močno povečalo, potrebe ostajajo tudi danes velike. »Pandemija covida-19 je spremenila način dela, ne samo v svetovni diplomaciji, temveč v vseh sektorjih gospodarskega in tudi zasebnega življenja, kjer se je vse skupaj usmerilo v digitalizacijo,« je ob predaji poudaril zunanji minister.

Zunanji minister Anže Logar. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Oprema socialno ogroženim skupinam

Na ministrstvu za zunanje zadeve so se zato odločili, da opremo, ki je ne potrebujejo več, spet podarijo socialno ogroženim skupinam oziroma organizacijam, ki so v neposrednem stiku z osebami, ki takšno opremo potrebujejo za domačo uporabo. »Iskrena zahvala za vse aktivnosti, ki jih izvajate in jih še boste izvajali v okviru pomoči ukrajinskim beguncem, družinam in otrokom ukrajinskih staršev. Veseli me, da je v Sloveniji široka podpora,« je dodal minister.


Oprema za ministrstvo ni več primerna

Podarjena računalniška oprema za uporabo na ministrstvu za zunanje zadeve ni več primerna, saj ne omogoča optimalnega delovanja informacijskega sistema, ki ga uporablja ministrstvo. »Z donacijo pomoči potrebnim omogočimo delo z računalnikom in dostop do interneta, kar je v današnjem digitaliziranem svetu zelo pomembno. S podarjanjem uporabne, a rabljene računalniške opreme, se hkrati izognemo e-odpadkom, ki bi drugače nastali z izločanjem večje količine starejše računalniške opreme.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh