Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dotik Božjega

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 17. 11. 2013 / 17:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dotik Božjega

Na Nikodemovem večeru z naslovom Dotik Božjega so mladi in malo manj mladi slišali, da Bog nas nagovarja po Svetem pismu, tudi če Božje besede kdaj ne razumemo.

Četrti danNikodemovih večerov je nosil naslov Dotik Božjega. Gostje večera so bili jezuitVili Lovše, študentka Ema Kotar in Mojca Giacomelli, pobudnica ustanovitve centraŽivi na polno. Njihove zgodbe so se med seboj lepo dopolnjevale in nas vodileskozi večer ter nam pokazale, da je dotik Božjega ključen za spremembe (ki sotema letošnjih Nikodemovih večerov) v našem življenju.

Najprej namje pater Vili Lovše predstavil svoje otroštvo, vpliv njegovih staršev indružine. Preko viharjev in čeri, s katerimi se je srečeval v življenju, jespoznaval dotik Božjega. Poudaril je, da ni pomembno, da Božjo besedo razumemo(veliko stvari v Svetem pismu nam je namreč »čudnih in nerazumljivih«), pač paje pomembno, da tej Besedi damo prostor in se ji pustimo voditi. Ni treba povsemrazumeti Besede, treba pa je biti »v Besedi« in živeti z njo. Sčasoma, včasihšele po mnogo letih, pa pride tudi razumevanje. Skupaj z Jezusom je potrebnoodkrivati smisel lastnega življenja in iti za njim. Vsak od nas naj se trudibiti Jezusov sogovornik in sodelavec. Bog želi vedno vzpostaviti stik z nami, nasišče v svetlobah in sencah, z naše strani pa je potrebno zaupanje, da bo vsepotekalo prav.

Pomen Božjebesede je v svojem življenju močno začutila tudi študentka Ema Kotar, ki jeodraščala v verni družini. Kljub temu se je počutila izgubljeno in zgodilo seji je, da svoje vere ni znala izraziti. Božja beseda pa jo je vedno spremljalain nagovorila ravno v pravem trenutku; na srečanju mladih, na večeru usmiljenjater nazadnje v kapeli, kjer je prejela klic in povabilo na Nikodemove večere. Bogtorej deluje na najrazličnejše načine. Vedno se najde priložnost za delovanje znjim, če smo na to le pripravljeni in pozorni. Ema je tudi članica skupnostiEmanuel in se trudi vsakodnevno pričevati o Božji ljubezni.

Nazadnje namje spregovorila še Mojca Giacomelli, mama petih otrok in pobudnica ustanovitvecentra Živi na polno. V sebi je že dolgo čutila hrepenenje po Bogu in vleklo joje v Cerkev. Po preizkušnji, ko se ji je zdelo, da ji ni ostalo nič več, jezačela iskati Luč in jo tudi našla. Da pa je prestala vse te preizkušnje, se jemorala povsem vreči v objem Boga in le z njegovo pomočjo ji je uspelo. Pravi,da je potrebno popolnoma zaupati, čeprav vsi vemo, da včasih to ni ravno preprosto.Mojca se je pri svojem delu srečala tudi s finančnimi težavami, a Božji dotikjo je dosegel tudi v tem. Prostor na Kongresnem trgu, kjer je danes center Živina polno, jim je bil ponujen brez najemnine. Dela je bilo kljub temu veliko, aBog ji je pokazal trdna tla, na katera je varno stopiti.

Takoso nam vsi trije govorniki skupaj z moderatorko Tadejo Mesojedec in ob čudovitiglasbeni spremljavi Mete Horvat pripravili večer, kjer smo lahko vsi začutili dotikBožjega.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh