Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dragi papež Frančišek, rad bi malical s teboj«

Objava: 24. 11. 2015 / 10:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Dragi papež Frančišek, rad bi malical s teboj«

V knjižni obliki bo izšla zbirka Frančiškovih odgovorov na pisma otrok.

»Dragi papež Frančišek, rad bi malical s teboj«, se glasi naslov knjige, ki bo izšla marca 2016 pri založbi Loyola Press v Chicagu. Gre za zbirko pisem, ki jih je napisal sam papež Frančišek, kot odgovor na enaintrideset ročno napisanih pisem in risb, ki so mu jih poslali otroci z vsega sveta, stari med 6 in 13 let. Zbirko sta uredila p. Antonio Spadaro in Tom Grath.


Omenjeni projekt se je na mednarodni ravni razvil v okvirih Družbe Jezusove. Založba Loyola Press bo objavila knjigo v angleški in španski različici za Združene države Amerike, istočasno pa bo izšla še v Italiji, Španiji, Mehiki, na Poljskem, v Indoneziji, na Filipinih in v Indiji.

V knjigi je zastopanih 26 narodov, med drugim Albanija, Sirija, Kitajska in Kenija. Iz otroških pisem je mogoče razbrati več skupnih tem, kot so na primer velika ljubezen do papeža Frančiška in radovednost glede njegovega življenja, zaskrbljenost za onstranstvo, močan občutek za pravičnost, tako družbeno kot teološko, pomen družine, in želja, da bi bili opaženi ter slišani.

Odgovori svetega očeta so premišljeni in spodbudni. Potrjujejo njegovo prepričanje, da so otroci prihodnost in da je potrebno prisluhniti njihovim glasovom.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh