Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drugi dan konklava - dopoldanski dim črn

Za vas piše:
D. O.
Objava: 13. 03. 2013 / 11:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Drugi dan konklava - dopoldanski dim črn

Zbrana množica na trgu sv. Petra v Rimu je malce pred 12. uro s pričakovanjem strmela v dimnik Sikstinske kapele, iz katerega se je pokadil sprva nekoliko sivkast dim, ki pa je postajal vedno bolj temen.

Na trgu sv. Petra v Rimu je živahno - ves čas je na njem veliko ljudi. Danes je deževno vreme, kar pa za zbrane ne predstavlja ovire in vztrajajo na trgu.

Nekaj pred 12. uro se je iz dimnika, ki je postavljen na Sikstinski kapeli, začel valiti dim. Množica na trgu je signal sprejela z dviganjem zastav (tudi slovensko smo lahko videli med njimi) in glasnim pozdravljanjem. Morda se je sprva zdelo, da je dim morda res bolj bel, kot črn, a je upanje hitro uplahnelo, saj je hitro spreminjal svojo barvo v precej bolj temno kot svetlo sivo.

Komentatorji na svetovnih televizijah so nemudoma začeli razpravljati, ali to pomeni, da so že bližje koncu konklava, a je eden od ameriških duhovnikov, ki je komentiral dogajanje, razložil, da je precej težko doseči zares črn dim (kljub uporabljenim kemičnim sestavinam). Včeraj je bilo iz dima precej jasneje razbrati, da je bil temen, saj je bil Rim takrat že zavit v temo.

Kardinali bodo glasovanje nadaljevali popoldne.


Foto: pope-election-2013.com

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh