Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Družina, delo in praznovanje’

Objava: 16. 05. 2011 / 10:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Družina, delo in praznovanje’

Papež Benedikt XVI. je prejel prvi izvod pripravljalnih katehez za sedmo svetovno srečanje družin.

Kardinal Ennio Antonelli je svetemu očetu minuli petek izročil prvi izvod pripravljalnih katehez za sedmo svetovno srečanje družin, ki bo potekalo od 30. maja do 3. junija prihodnje leto v Milanu. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, se bo papež Benedikt XVI. srečanja osebno udeležil.

Naslov publikacije, ki se ujema s temo srečanja, se glasi ‘Družina, delo in praznovanje’. Kateheze predstavljajo gibalo srečanja in priprav nanj, razdeljene pa so v tri tematske skupine, ki povzemajo osrednjo temo: družino, delo in praznovanje. Vsak del vsebuje tri kateheze, delo pa se začenja z uvodno katehezo o slogu družinskega življenja. Njihov namen je osvetliti preplet izkušnje družine in vsakdanjega življenja v družbi in v svetu.

Papež Benedikt XVI. je kardinala Antonellija, predsednika Papeškega sveta za družino, minuli petek v avdienco sprejel ne le zaradi objave desetih katehez, ampak tudi zato, ker svet letos praznuje trideseto obletnico ustanovitve. Ob tej priložnosti je sveti oče kardinalu zaželel uspešne priprave na sedmo svetovno srečanje družin, ki celotna Cerkev pričakuje z veseljem in zanimanjem.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh