Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina prejela tri zlate hruške

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 22. 11. 2017 / 12:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Družina prejela tri zlate hruške

Družina prejela tri zlate hruške

Med najboljšimi knjigami za mlade so Vesolje v 30 sekundah, Vreme v 30 sekundah in Ilustrirano Sveto pismo.

Na Slovenskem knjižnem sejmu so nagradili najboljše mladinske knjige iz leta 2016. Tudi letos se lahko na Založbi Družina veselimo zlatih hrušk, in to treh: med najboljše mladinske knjige so bile izbrane Vesolje v 30 sekundah, Vreme v 30 sekundah in Ilustrirano Sveto pismo.

Tako ima iz zbirke V 30 skundah kar pet knjig zlato hurško: poleg omenjenih še Zemlja v 30 sekundah, Znanost v 30 sekundah in Izumi v 30 sekundah. To nagrado pa sta v preteklih letih prejeli še knjigi Vango: Princ brez kraljestva in Vango: Med nebom in zemljo.



Priznanja zlata hruška so prejela dela Evangelij za pitbule Jiržija Bezlaja, Oblike duha Borisa A. Novaka, Vsi si želimo nebes Els Beerten in Ta svet je lahko boljši Yanisa Varoufakisa. Znak za kakovost zlata hruška je za svoje izdaje prejelo 25 založb.

Znak za kakovost zlata hruška je za svoje izdaje prejelo 25 založb, in sicer za 72 novih in 64 ponatisnjenih ali prenovljenih izdaj, so sporočili iz Pionirske - centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana. S projektom zlata hruška Pionirska označuje kakovostne knjige za mladino.



Foto: Tatjana Splichal
Vabljeni na Vaje

Danes zvečer vas vabimo na forum, kjer bomo predstavili knjigo Vaje.

Vladimir Šarov dogajanje v knjigi Vaje opisuje kot spleteno iz zgodovinskih dejstev in fantazije v enovito zgodbo, v kateri je mogoče srečati nekatere odvode religijske prakse in nekaj osrednjih nasilniških potez revolucije, ob tem pa vrsto likov z mnogimi moralnimi, verskimi, ljubezenskimi, duhovnimi in drugimi preizkušnjami ter zapleti.
Lijana Dejak, Jože Horvat in dr. Julija Sozina

Jutri, 23. novembra, pa bomo ob 9. uri z Mulcem odkrivali Sveto pismo.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh