Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dublinski nadškof: Za papežev obisk na Irskem je še prezgodaj

Objava: 09. 02. 2012 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dublinski nadškof: Za papežev obisk na Irskem je še prezgodaj

Nadškof Martin meni, da po škandalu o spolnih zlorabah irska Cerkev potrebuje še precej korakov do ponovne postavitve na trdne temelje.

Dublinski nadškof Diarmuid Martin nasprotuje morebitnemu prezgodnjemu obisku papeža Benedikta XVI. na Irskem. Papež bi sicer zeleni otok raje obiskal ‘prej kot slej’ in resno razmišlja o potovanju na evharistični kongres v Dublinu v letošnjem juniju, je nadškof pojasnil v pogovoru za irski časnik ‘The Irish Independent’, pri tem pa se je skliceval na osebni pogovor z Benediktom XVI. Po papeževem mnenju pa bi biti moral njegov obisk vpleten ‘v skupni program in urnik cerkvene prenove na Irskem’, s čimer se strinja tudi dublinski nadškof.

Po škandalu o spolnih zlorabah irska Cerkev potrebuje še precej korakov do ponovne postavitve na trdne temelje, meni nadškof Martin. Pred papeževim obiskom ‘je potrebno zagotoviti, da ljudje, ki se zaradi početja Cerkve čutijo prizadeti, dobijo priložnost za ozdravljenje, ki pa ga ni moč predpisati, meni irski primas. Po navedbah irskega časnika dublinski nadškof pripravlja dva različna načrta za junijski evharistični kongres, eden vključuje udeležbo papeža Benedikta XVI., drugi pa ne.

Predsednik irske vlade Enda Kenny pa je v neki radijski oddaji pojasnil, da bo Svetemu sedežu izrekel vabilo za državniški obisk, če bi se sveti oče vendarle odločil, da junija potuje v irsko prestolnico. Kljub temu, meni Kenny, se procesa prenove Cerkve ne sme skrajšati.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh