Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovna priprava na praznike s filmi

Za vas piše:
L. Č.
Objava: 26. 03. 2013 / 15:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovna priprava na praznike s filmi

Eden od načinov, kako se duhovno vživeti v veliki teden, je tudi ogled dobrega filma z velikonočno tematiko. Zbrali smo nekaj predlogov.

Veliki teden je že skoraj tu, vi pa si še niste uspeli vzeti časa, da bi se nanj duhovno pripravili? Morda pri tem lahko pomaga že kak film. Za vas smo zbrali nekaj predlogov.

Najbolj razvpit med filmi z velikonočno tematiko je gotovo Gibsonov Kristusov pasijon, ki prikazuje zadnjih dvanajst ur Kristusovega življenja. Drži, da je v njem veliko nasilnih prizorov, a če pri teh zamižimo na eno oko, film prinese res bogato odrešenjsko sporočilo.
Drugi film je Amazing Grace – film, ki je v Ameriške kinematografe prišel malo pred veliko nočjo leta 2007, pri nas pa ga žal nismo mogli videti v kinu, pripoveduje življenjsko zgodbo Williama Wilberforca, borca proti suženjstvu ob koncu 18. stoletja, zgodba pa se dotakne tudi nastanka pesmi Amazing grace.
Tretji film je Evangelij po Janezu, ki prikazuje tri leta Jezusovega javnega delovanja skozi oči apostola Janeza.
Za ljubitelje starejših, klasičnih filmov pa je tu še The Greatest Story Ever Told – črno-beli film iz leta 1965 z vsemi glavnimi dogodki iz Jezusovega življenja

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh