Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne vaje

Za vas piše:
Ajda Šegula
Objava: 28. 11. 2023 / 10:31
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2023 / 10:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovne vaje
FOTO: Tatjana Splichal

Duhovne vaje

DUHOVNE VAJE

CELJE

Dom sv. Jožef Celje vabi na adventno duhovno obnovo (za vse) v soboto, 2. decembra, od 9.30 do 13. ure. Vodi: škof dr. France Šuštar. Prijave do 30. novembra po tel.: 059-073-800 ali e-pošti: info@jozef.si.

NOVO EN DAN ZA DUŠO

Če si želite prekiniti svoj vsakdanjik ter zajeti iz globin studenca Božjih milosti, ste vabljeni na Dan za dušo, ki bo v soboto, 16. decembra, od 9. do 17. ure v Ignacijevem domu v Ljubljani. Program je iz duhovnih nagovorov, osebne in skupne molitve ter maše. Priložnost bo tudi za spoved ali pogovor z duhovnim spremljevalcem. Vodi: p. Tomaž Podobnik. Več na: ignacijevdom.si. 

NOVO IZOLA

V župniji Izola bo 1. srečanje DMŽ za odrasle v četrtek, 30. novembra, ob 19. uri v veroučni učilnici v župnijskem domu. Informacije: Slavko, tel.: 041-601-854 in Almira, tel.: 041-716-933.

KANČEVCI

Dom duhovnosti Kančevci vabi na: – duhovne vaje s cerkvenimi očeti od 1. do 3. decembra, vodita: br. Miran Špelič in Jana Podjavoršek; – duhovne vaje ob Božji besedi od 8. do 10. decembra, vodita: br. Miha Sekolovnik in s. Marija Irena Stele; – duhovno obnovo s silvestrovanjem – za družine in druge od 29. decembra do 1. januarja, vodijo: br. Primož Kovač (program za odrasle) ter s. Petra Mohorko in br. Stane Bešter s sodelavci (program za otroke). Informacije in prijave prek spleta: www.kapucini.si/nasi-programi.

NOVO KUREŠČEK

Mladi med 18. in 30. letom vabljeni na duhovni vikend z naslovom Koga pričakuješ?, ki ga organizirajo mladi iz Skupnosti Emanuel in bo od 1. do 3. decembra na Kureščku. Na vikendu lahko pričakujete gorečo slavilno molitev, kvalitetno druženje, navdihujoča predavanja, čas le za pogovor z Bogom in še več! Več informacij na: www.facebook.com/EmanuelMladi.

LJUBLJANA

Ignacijev dom duhovnosti vabi na: – vikend pripravo na zakon (prek spleta) od 1. do 3. decembra. Vodi: p. Ivan Platovnjak s sodelavci. Ostali termini: 5.-7. januar in 2.-4. februar; – adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju (ADVŽ) z naslovom Sedanja situacija je prostor, kamor Božji sin prihaja od 27. novembra do 31. decembra. Vodi: p. Milan Bizant s sodelavci; – adventno duhovno obnovo z naslovom Če ne postanete kakor otroci... od 1. do 3. decembra. Vodi: p. Janez Poljanšek; – duhovni vikend z naslovom Moliti s srcem – Uvajanje v krščansko meditacijo od 1. do 3. decembra. Vodi: p. Mio Kekić; – duhovni vikend za zakonce z naslovom S čim ti lahko polepšam dan? od 8. do 10. decembra. Vodi: p. Ivan Platovnjak; – ignacijanske duhovne vaje z naslovom »Če kdo sliši moj glas« (Raz 3,20) od 15. do 20. decembra. Vodi: p. Milan Bizant; – povsem individualno vodene ignacijanske duhovne vaje v tišini (8-dnevne ali krajše po dogovoru) od 15. do 23. decembra. Vodita: p. Janez Poljanšek in p. Mio Kekić; – ignacijanske duhovne vaje z naslovom Biti luč na svetu! od 26. do 30. decembra. Vodita: p. Ivan Platovnjak in s. Irena Grandošek; – silvestrovanje nekoliko drugače od 30. decembra do 1. januarja. Vodita: p. Mio Kekić in p. Janez Poljanšek. Več informacij na: www.ignacijevdom.si.

LOGARSKA DOLINA

Vabljeni na silvestrovanje za vse, ki želite silvestrovati nekoliko drugače... od 29. decembra do 1. januarja. S seboj prinesite: Sveto Pismo, rjuhe ali spalno vrečo, copate, zvezek in pisalo. Prijave: s. Štefka Logar, tel.: 041-273-146 ali 03/838-90-15.

LOGOTERAPEVTSKI VIKEND

Program, ki bo od 8. do 10. decembra, v domu duhovnosti v Kančevcih, je namenjen vsem, ki želijo dati svojemu življenju novo kakovost, sprejeti pomembne odločitve ali razrešiti kakšno osebno stisko. Vodi: mag. Martin Lisec. Informacije in prijave po e-pošti: martin.lisec@stopinje.si ali tel.: 040-731-115.

NOVO MIRENSKI GRAD, REPNJE

Združenje Delavnice molitve in življenja vabi na "puščavo" bivše udeležence DMŽ, ki bo: – v soboto, 2. decembra, ob 14. uri na Mirenskem Gradu, vodi: Boženka. Prijave do 30. novembra po tel.: 040-332-373; – v nedeljo, 3. decembra, ob 14.30 v samostanu šolskih sester v Repnjah, vodi: Zvonka. Prijave do 1. decembra po tel.: 031-673-726. Več na: dmz.si.

OLIMJE

Osebno vodene duhovne vaje v tišini za mlade od 17. leta dalje in odrasle za razločevanje poklicanosti bodo od 26. do 30. decembra v minoritskem domu duhovnih vaj. Vodi: s. Štefka Klemen. Prijave po tel.: 031-680-213 ali e-pošti: stefka.klemen@rkc.si.

NOVO PROGRAM ZA ŽALUJOČE

Trimesečni program (šest srečanj) ponuja žalujočemu varno okolje, spoštljivo in čuteče poslušanje, prostor za podelitev svoje zgodbe bolečine in ljubezni, ki jo je doživel ob umrli ljubljeni osebi. Vanj se lahko vključi vsak žalujoči, ko je minilo vsaj šest mesecev od izgube, pred tem pa so možni osebni pogovori. Naslednji termin v Ljubljani bo od 7. decembra do 15. februarja. Vodi: p. Ivan Platovnjak. Več informacij po e-pošti: ivan.platovnjak@rkc.si ali tel.: 051-613-373.

SPODNJA IDRIJA

V soboto, 9. decembra, bo v Spodnji Idriji škofijski dan za mlade pod geslom Evharistija je moja avtocesta v nebesa. Srečanje se bo pričelo ob 18. uri z mašo, ki jo bo vodil škof Jurij Bizjak. V čaščenje in molitev bomo sprejeli relikvije bl. Carla Acutisa, ki jih bo škof umestil v stranski oltar. Po maši bo taizejska molitev, na kateri bodo prisotni tudi bratje iz Taizeja.

SV. DUH PRI ŠKOFJI LOKI

Hiša kruha vabi na: – 24 ur za mame od 8. do 9. decembra, vodi: s. Irena Mohorič; – adventne duhovne vaje od 15. do 17. decembra, vodita: s. Irena Mohorič in s. Marija Imperl. Informacije in prijave po e-pošti: hisakruha.si@gmail.com, tel.: 041-765-496 ali na: www.hisakruha.si.

NOVO TINJE, AVSTRIJA

Dom Sodalitas vabi na: – duhovne vaje za Živi rožni venec, za molivke in molivce za duhovne poklice, od 27. do 30. novembra. Vodi: mag. Peter Olip; – duhovni umik za može z naslovom V srečanju je sreča od 1. do 3. decembra. Vodi: Jože Kopeinig. Prijave na: www.sodalitas.at.

VEČER PLUS+

Naslednji večer plus+, ki ga pripravljata Katoliška mladina in skupina Svetnik, bo v torek, 12. decembra, ob 19. uri v Antonovem domu na Viču. Priložnost za vsakega, da se umiri, okrepi, prejme upanje, najde svoje mesto v svetu. Več na: katoliskamladina.si/home/projekti/veceri-plus.

NOVO ZORNICE

Na Katoliški mladini bodo tudi letos v adventnem času obhajali zornice. Začeli bodo v ponedeljek, 4. decembra, v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru in nadaljevali vsak delovnik (od ponedeljka do petka) ob 6.30 zjutraj, vse do 22. decembra. Dogodek je odprt za vse, posebej pa za študente.

ŽUPNIJE: ORGANIZIRACIJA DUHOVNIH VAJ 

Katoliška mladina za župnije do junija organizira duhovne vaje za birmance pod geslom K srcu na Planini ali na lokaciji po izbiri. Pripravlja jih v sodelovanju z župnijskimi animatorji in župniki. Za prijavo pišite na: emanuel@katoliskamladina.siVeč informacij: https://katoliskamladina.si/home/projekti/duhovne-vaje/.

Nalaganje
Nazaj na vrh