Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne vaje za dedke in babice so Božji dar

Za vas pišejo:
Jože Račič, P. G.
Objava: 19. 09. 2023 / 08:45
Oznake: Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2023 / 10:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovne vaje za dedke in babice so Božji dar
Zbrala se je pestra druščina starih staršev. FOTO: Arhiv udeležencev duhovnih vaj

Duhovne vaje za dedke in babice so Božji dar

V dneh od 15. do 17. septembra 2023 je v Domu duhovnosti v Kančevcih potekalo vsakoletno srečanje dedkov in babic iz vse Slovenije. Zgodile so se namreč že 27. duhovne vaje za dedke in babice pod vodstvom njihove ustanoviteljice dr. Marije Sraka.

Tokrat se je srečalo 26 udeležencev, na programu pa so bile zelo aktualne tematike: poveličujemo Boga v svojem telesu, teorija spola in parada ponosa. Predvsem pri tematiki o teoriji spola so si prisotni izmenjali poglede in mnenja o trenutno tako doma kot v svetu zelo zahtevni tematiki, ki močno obremenjuje medsebojne odnose, še prav posebno pa med mladimi in starejšimi. Govora je bilo tudi o tem, katere metode pri pridobivanju mladostnikov pri svojem agitiranju uporabljajo aktivisti. Prisotni so bili nad slišanim zelo zaskrbljeni in so se spraševali, kje in kaj je šlo narobe tako pri vzgoji mladostnikov kot v šoli, da se danes srečujemo s takimi tematikami.

Vtisi udeležencev

Werner Rebernik: To je Božji dar

Z ženo že veliko let obiskujeva duhovne vaje za dedke in babice. Za naju je to pravi Božji dar. Odnosi med dedki in babicami, ki se udeležimo duhovnih vaj, so pristni, izredno lepi. Ta srečanja mene osebno razveseljujejo in osrečujejo. Izmenjujemo si mnogo koristnih nasvetov, govorimo o vnukih, o svojih otrocih, o odnosih. Skratka, izredno vesel sem, da mi Gospod daje to možnost, da lahko vsako leto obiskujem duhovne vaje.

Majda Rebernik: Vera gre naprej

Tudi meni so te duhovne vaje za dedke in babice izredno pomembne. Vedno bolj, čeprav jih obiskujeva že veliko let, ampak ti odnosi med nami, med dedki in babicami iz vse Slovenije, so zame nekaj posebnega. Vidim, da je veliko ljudi, veliko družin, ki mislijo podobno kot midva, da vera gre naprej, ne samo za nami. Mi smo tisti, ki bomo našim otrokom in vnukom podali vse, kar smo prejeli, ampak naj bo Gospod vedno z nami, naj nas spremlja njegov blagoslov, da bo vse tako, kot on želi.

Maja: Nekaj novega

Prvič sva bila na duhovnih vajah za dedke in babice, ker sva šele tri leta babica in dedek. Odločila sva se, da ob najini tridesetletnici poroke poskusiva nekaj novega, zato sva prišla v Kančevce. Tu nama je bilo lepo, lepo sva se našla v družbi, ki naju je pričakala in sprejela. Mislim, da sva tudi kar nekaj odnesla, predvsem podeljevanje izkušenj.

M.: Izkušnje drugih nas bogatijo

Sva najmlajša med udeleženci duhovnih vaj, kar je neka posebna izkušnja. Obiskujeva namreč tudi zakonsko skupino, v kateri sva najstarejša, tukaj pa je ravno nasprotno. Zanimivo je bilo poslušati vse te izkušnje, ki nas bogatijo in včasih pomagajo do pravih odločitev v življenju.


Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji:

Nalaganje
Nazaj na vrh