Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne vaje za slovenske škofe

Objava: 04. 12. 2008 / 06:12
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovne vaje za slovenske škofe

Od nedelje, 7. do petka, 12. decembra 2008 bodo slovenski škofje v domu duhovnih vaj v Repnjah prvič skupaj opravljali duhovne vaje. Zgledovali so se po drugih škofovskih konferencah, v katerih so duhovne vaje za škofe že stalnica. Duhovne vaje bo vodil apostolski nuncij v Ukrajini msgr. dr. Ivan Jurkovič.

Škofje zaradi odgovornega poslanstva, ki zajema usmerjanje verskega življenja in sprejemanje odločitev, potrebujejo tudi duhovno poglobitev. Trenutki zbranosti pred božičnimi prazniki bodo priložnost za odmik od vsakdanjih obveznosti in za premišljevanje Božje besede.

Duhovne vaje so vaje v molitvi, ki lahko trajajo nekaj dni, poznamo pa tudi mesečne duhovne vaje, ki jih opravljajo predvsem redovnice in redovniki. Običajno so tematsko namenjene določenemu krogu ljudi, ki jih povezuje starostna skupina, življenjski stan ali skupna duhovna izkušnja (npr. za osnovnošolce, srednješolce, študente, za mlade, ki se pripravljajo na zakon, zakonce, starše, samske, člane gibanj ali združenj, redovnice, redovnike, bogoslovce, duhovnike, škofe, …). Dinamika in vsebina duhovnih vaj je prilagojena skupini ljudi, za katero je namenjena.

Glede na ciljno skupino ločimo različne vsebinske in metodološke pristope. Proces duhovih vaj usmerja voditelj, ki na osnovi svetopisemskih besedil ponudi iztočnice za nadaljnje premišljevanje v osebni molitvi. Cilj duhovnih vaj je, da posameznik napreduje v globljem spoznavanju Boga, sebe, bližnjih in stvarstva.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh