Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovnik izgubil življenje med reševanjem utapljajočih se mladostnikov

Objava: 14. 05. 2010 / 07:20
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovnik izgubil življenje med reševanjem utapljajočih se mladostnikov

Krajevna Cerkev v Indiji je pogumnega duhovnika označila kot 'pastirja, ki je daroval življenje za svojo čredo'

Katoliška skupnost v indijski vasici Nuvem žaluje za svojim duhovnikom, ki je minulo nedeljo izgubil življenje med reševanjem treh utapljajočih mladostnikov iz razburkanega morja. Sedemintridesetletni Thomas Fernandes Remedios, duhovni pomočnik v cerkvi Svete družine, je med reševanjem iz vode doživel usodni srčni napad, so poročali pri agenciji Fides.

V župniji na obalnem predelu indijske države Goa so tisti dan obhajali praznik prijateljstva in zabave na plaži s skupino okoli šestdesetih, pretežno mladih ljudi. V popoldanskih urah so se trije mladostniki, dve dekleti in fant, stari od sedemnajst do devetnajst let, podali v morje, čeprav so jim voditelji prireditve to odsvetovali.

Ko je morje pobesnelo in so mladostniki začeli klicati na pomoč, je oče Fernandes odplaval proti njim in najprej rešil dva izmed njih. Potem ko mu je uspelo rešiti še tretjega, je doživel srčni napad s smrtnim izidom. Krajevna Cerkev je pogumnega duhovnika v Letu duhovnikov, ki ga obhajamo, izpostavila kot velik vzor in zvestega pričevalca. V izjavi za medije so očeta Fernandesa označili kot 'pastirja, ki je daroval življenje za svojo čredo'.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh