Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovnik Primož Krečič kandidat za Osebnost Primorske

Za vas piše:
T. M.
Objava: 28. 12. 2021 / 14:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2021 / 15:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovnik Primož Krečič kandidat za Osebnost Primorske
Primož Krečič. FOTO: Tatjana Splichal

Duhovnik Primož Krečič kandidat za Osebnost Primorske

Organizatorji akcije so letos izbrali kar 12 posameznikov, ki se bodo potegovali za naziv Osebnost Primorske.

Akcija poteka v okviru primorskih medijev: Regionalnega RTV centra Koper-Capodistria, deželnega sedeža RAI FJK, Primorskega dnevnika in Primorskih novic. 

Osebnost Primorske 2020 je bila zdravnica Nevenka Mlinar.

»Kljub temu da živimo v nenavadnem zgodovinskem obdobju, ali morda prav zaradi tega, verjamemo v potrebo po spodbujanju, ohranjanju in nagrajevanju solidarnosti, poguma, delavnosti, ustvarjalnosti,« so poudarili uredniki osrednjih primorskih medijev.

Glasove bodo zbirali med 4. in 11. januarjem 2022, razglasitev prejemnika zlatega jabolka za leto 2021 pa bo v četrtek, 13. januarja 2021. 

Med letošnjimi kandidati za Osebnost Primorske so naslednja imena: Mojca Milone, Mario Fafangel, Primož Krečič, Cvetka Kernel, Alexander Gadjijev, Lara Komar, Igor Miljavec, Andreja Gulič in Matej Maver, Gorazd Bajc in Borut Klabjan ter Matteo Parenzan

Nominiran tudi koprski župnik Primož Krečič

»Kamorkoli je bil Primož Krečič na 35-letni duhovniški poti poslan, povsod je pustil močno sled lepote – z besedo, podobo, glasbo; prav s slednjo je Koper za vedno zapisal na evropski sakralni glasbeni zemljevid, saj je v času njegovega župnikovanja koprska stolnica dobila največje cerkvene orgle v Sloveniji in ene najlepših v Evropi.« Odmeven intervju s Primožem Krečičem si v celoti preberite na tej povezavi


Nalaganje
Nazaj na vrh