Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Duhovniki morajo služiti skupnosti'

Objava: 07. 11. 2011 / 10:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Duhovniki morajo služiti skupnosti'

Sveti oče je minuli petek vodil slovesne večernice ob začetku novega akademskega leta na papeških univerzah.

Papež Benedikt XVI. je duhovnike pozval, naj si ne prizadevajo za osebni ugled ali zunanji uspeh, ampak naj se povsem posvetijo služenju skupnosti. Duhovniki ne smejo vztrajati pri 'lastnem projektu', pač pa morajo služiti Bogu, je sveti oče dejal minuli petek med slovesnimi večernicami v vatikanski baziliki sv. Petra. To velja tudi takrat, kot je služenje Bogu v nasprotju z duhovnikovimi potrebami po lastni uresničitvi.

Duhovnik ne sme nikoli pozabiti, da je edini legitimni pristop k duhovniški službi Kristusov križ, ne pa uspeh, je Benedikt XVI. poudaril v svojem nagovoru ob začetku novega akademskega leta na devetih papeških univerzah v Rimu. Usmiljena ljubezen je temeljna naloga duhovnika, ki z zakramenti ne sme razpolagati po svoji lastni presoji, ampak mora kot podeljevalec zakramentov vedno upoštevati dobrobit vseh vernikov. Sveti oče je tudi izrazil zahtevo, da mora biti duhovnik s svojim življenjskim slogom vzor ostalim vernikom.

Tradicionalnih večernic v baziliki sv. Petra se je udeležilo več tisoč študentov in docentov s papeških univerz v Rimu.

Benedikt XVI. je v svojem nagovoru izrazil pohvalo pobudam, ki naj bi spodbujale duhovne poklice in spomnil na ustanovitev Papeške službe za duhovne poklice na poudo papeža Pija XII. (1939-1958) pred sedemdesetimi leti. Ustanovitev omenjene službe je predstavljala začetek obširnega gibanja molitvenih pobud in pastoralnih dejavnosti in je pomenila jasen odgovor na klic, da bi Gospod poslal delavce na svojo žetev (Mt 9,37-38).

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh