Zapri
Iskanje

Duhovno bogato romanje

Za vas piše:
Danica Knuplež
Objava: 31. 10. 2021 / 08:47
Oznake: Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.10.2021 / 09:01
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Duhovno bogato romanje

Duhovno bogato romanje
FOTO: Danica Knuplež
Dva sončna dneva, 27. in 28. 10. 2021, smo župljani Župnije Sv. Petra iz Malečnika preživeli na bogatem romanju, ki nas je povezalo v veliko družino.

V Ljubljani smo prisluhnili stolnemu župniku Romanu Starcu, ki nas je popeljal skozi mogočno stolnico, v semeniški knjižnici nas je sprejela s. Mateja in nam predstavila prvo javno čitalnico pri nas, tajnik nadškofa Zoreta Boštjan Prevc pa nam je predstavil stopnišče z grbi ljubljanskih (nad)škofov.

Pred Marijo položili skrbi in zahvale

Čutili smo močno prisotnost Božje bližine in spremstvo brezjanske Marije Pomagaj, ko smo pred Njeno milostno podobo položili svoje skrbi, preizkušnje in tudi zahvale. Naslednji dan so nas v Vetrinju nagovorile težke zgodbe povojnih taboriščnikov, ki so morali zapustiti svoj dom in se nikoli vrnili. V kapeli doma Sodalitas v Tinjah z enkratnimi mozaiki p. Marka Rupnika nam je srce pobožal nagovor tamkajšnjega rektorja Jožeta Kopeiniga in nas popeljal v globoko doživeto sveto mašo, ki jo je daroval naš dušni pastir dr. Sebastijan Valentan.

Tudi v Celovec

Za sklep romanja smo se ustavili v Celovcu. Tam nas je pričakala glavna urednica tednika Nedelja Mateja Rihter in nas popeljala skozi stolnico ter bogato zgodovino in aktualnost dvojezičnosti na avstrijskem Koroškem.Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh