Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovno bogato romanje

Za vas piše:
Danica Knuplež
Objava: 31. 10. 2021 / 08:47
Oznake: Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.10.2021 / 09:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovno bogato romanje
FOTO: Danica Knuplež

Duhovno bogato romanje

Dva sončna dneva, 27. in 28. 10. 2021, smo župljani Župnije Sv. Petra iz Malečnika preživeli na bogatem romanju, ki nas je povezalo v veliko družino.

V Ljubljani smo prisluhnili stolnemu župniku Romanu Starcu, ki nas je popeljal skozi mogočno stolnico, v semeniški knjižnici nas je sprejela s. Mateja in nam predstavila prvo javno čitalnico pri nas, tajnik nadškofa Zoreta Boštjan Prevc pa nam je predstavil stopnišče z grbi ljubljanskih (nad)škofov.

Pred Marijo položili skrbi in zahvale

Čutili smo močno prisotnost Božje bližine in spremstvo brezjanske Marije Pomagaj, ko smo pred Njeno milostno podobo položili svoje skrbi, preizkušnje in tudi zahvale. Naslednji dan so nas v Vetrinju nagovorile težke zgodbe povojnih taboriščnikov, ki so morali zapustiti svoj dom in se nikoli vrnili. V kapeli doma Sodalitas v Tinjah z enkratnimi mozaiki p. Marka Rupnika nam je srce pobožal nagovor tamkajšnjega rektorja Jožeta Kopeiniga in nas popeljal v globoko doživeto sveto mašo, ki jo je daroval naš dušni pastir dr. Sebastijan Valentan.

Tudi v Celovec

Za sklep romanja smo se ustavili v Celovcu. Tam nas je pričakala glavna urednica tednika Nedelja Mateja Rihter in nas popeljala skozi stolnico ter bogato zgodovino in aktualnost dvojezičnosti na avstrijskem Koroškem.



Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh