Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dunajska moralna teologinja v vatikanskem uradu

Objava: 20. 07. 2011 / 09:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dunajska moralna teologinja v vatikanskem uradu

Papež Benedikt XVI. je prodekanico Sigrid Müller imenoval za novo članico urada 'za vrednotenje in spodbujanje kakovosti cerkvenih univerz in fakultet'.

Papež Benedikt XVI. je moralno teologinjo Sigrid Müller, predavateljico na dunajski univerzi, imenoval za novo članico vatikanskega urada 'za vrednotenje in spodbujanje kakovosti cerkvenih univerz in fakultet' (AVEPRO). Vest o imenovanju profesorice in prodekanice katoliško-teološke fakultete na Dunajski univerzi so včeraj sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža.

Omenjeni urad je bil ustanovljen leta 2008 z namenom, da v okviru bolonjskega procesa preverja učne načrte in zaključevanje študija na cerkvenih visokih šolah in fakultetah. Poleg Müllerjeve je sveti oče kot nove člane urada imenoval še jezuita Gabina Uribarri Bilbaa s Papeške univerze Comillas v Madridu in Pascala Mueller-Jourdana s katoliške univerze v francoskem mestu Angers.

Sigrid Müller se je rodila leta 1964 v mestu Salach v Nemčiji. Leta 2007 je bila kot prva ženska sprejeta za predavateljico na katedri za moralno teologijo na dunajski univerzi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh