Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duo violine in viole na prvem koncertu vranskih poletnih večerov

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 09. 06. 2023 / 10:53
Oznake: Dogodek, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2023 / 11:44
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Duo violine in viole na prvem koncertu vranskih poletnih večerov

Duo violine in viole na prvem koncertu vranskih poletnih večerov
Jutri bo na sporedu prvi izmed štirih koncertov v sklopu Vranskih poletnih večerov. FOTO: Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko
Pred vrati je prvi dogodek v slopu 15. Vranskih poletnih večerov - oživimo kulturno dediščino, ki bo jutri, v soboto, 10. junija. Na prvem koncertu, ki bo v podružnični cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Stopniku, se bo predstavila pri nas ne prav pogosto oblikovana zasedba – duo violine in viole.

Violinist Janez Podlesek in violistka Maja Rome sta za to priložnost izbrala nekaj izjemno zanimivih del za tovrstno kombinacijo instrumentov M. Haydna, W. A. Mozarta, B. Martinuja in J. Halvorsna.

Koncerti klasične glasbe na Vranskem

Organizator Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko želi s koncerti klasične glasbe popestriti kulturno dogajanje v kraju, podružničnim cerkvam pa vdahniti dodatno vsebino. Obiskovalcem ponuja možnost, da spoznajo notranjost prelepih, obnovljenih cerkva, domačinom, ki nimajo možnosti obiska večjih glasbenih središč, pa približuje vrhunsko klasično glasbo. Umetniški vodja prireditve je Milan Hudnik.

Drugi koncert iz cikla Vranski poletni večeri 2023 bo v soboto 1. julij, ob 20.00 v župnijski cerkev sv. Mihaela na Vranskem. Natopili bodo Jože Kotar na klarinetu, Luca Kotar na klavirju in Izak Hudnik na violončelu.  

Tretji koncert bo 29. julija ob 20.00 uri v podružnično cerkev sv. Martina v Šmartnem/Podvrhu prihaja Godalni kvintet »Glasba gre v svet«, ki bo izvajal dela izpod rok F. Schuberta.

Zadnji koncert bo v soboto 2. septembra ob 20.00 uri v podružnični cerkvi sv. Marije Magdalene na Ločici pri Vranskem. Predstavila se bo sopranistka Bernarda Bobro in harfistka Tina Žerdin.

Vstopnine ni. Lepo vabljeni!

Nalaganje
Nazaj na vrh