Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dve bogoslužji ob Dunajskem maratonu

Objava: 19. 04. 2011 / 10:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dve bogoslužji ob Dunajskem maratonu

Kardinal Schönborn poudarja tudi pomen 'dobre duševne pripravljenosti'.

Udeleženci tradicionalnega Dunajskega maratona so se pred nedeljsko preizkušnjo telesne vzdržljivosti tudi letos lahko duhovno okrepili: pred začetkom teka sta bili posebej zanje darovani dve slovesni bogoslužji, eno v katedrali sv. Štefana, vodil ga je tamkajšnji župnik Toni Faber, drugo pa v cerkvi v mestnem predelu Donau City, kjer je sveto mašo daroval p. Albert Gabriel.

Mašno slavje v katedrali sv. Štefana minulo soboto zvečer je sledilo geslu: 'Z Božjim blagoslovom se lažje teče.' Stolni župnik Faber je tekačem in tekačicam, udeležencem največje avstrijske tekaške prireditve, na predvečer teka skušal vliti moči, da bi zmogli preteči maraton, pa tudi, da bi zmogli tek po svoji življenjski poti.

Bogoslužje v cerkvi ob Donavi je p. Gabriel daroval tik pred začetkom teka, na cvetno nedeljo zjutraj, svetišče pa so izbrali zaradi neposredne bližine štarta velikega maratona.

Dunajski nadškof, kardinal Christoph Schönborn, je v komentarju za brezplačni časnik 'Heute' spomnil na apostola Pavla, ki v svojem pismu Korinčanom povezuje vero in športno udejstvovanje. Nagrada za zmago je v Pavlovih očeh 'novo življenje v Kristusu', saj vsi stremimo k enemu cilju – k Božjemu kraljestvu in k nebesom. Ob vse večjemu številu ljudi, ki s tekom ali hojo skrbijo za svoje telesno zdravje, pa kardinal Schönborn poudarja, da je izjemnega pomena v življenju tudi dobra duševna pripravljenost.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh