Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dvojezična maša na avstrijskem radiu

Objava: 27. 03. 2009 / 09:19
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dvojezična maša na avstrijskem radiu

V nedeljo, 29. marca, ob deseti uri, bo avstrijska radijska postaja ORF v svojih regonalnih radijskih programih, ki jih je moč slišati po celi Avstriji, prenašala dvojezično nedeljsko mašo iz župnijske cerkve v Dobrli vasi (Eberndorf) na Koroškem. Nedeljsko bogoslužje v slovenskem in nemškem jeziku bo ob isti uri prenašala tudi radijska postaja ‘Radio dva-Agora’ (105,5 MHz), ki po radijskih valovih v okviru koroške ORF predvaja program v slovenskem jeziku. Sveto mašo bo vodil slovenski župnik Janez Tratar, za glasbeno spremljavo pa bodo poskrbeli slovenski cerkveni zbor in pevska skupina iz Dobrle vasi ter otroški pevski zbor z godalnim orkestrom iz osnovne šole v Dobrli vasi.

Župnik Janez Tratar je poudaril, kako se celotno župnijsko občestvo izredno veseli, da bo dvojezično bogoslužje iz njihove župnije slišati po celi Avstriji. Obenem se je zahvalil vsem župljanom, ki so si za ta radijski prenos posebej prizadevali. Njihova osrednja prošnja je, ‘da bi oznanjali Božjo besedo preko meja različnih jezikov in narodov in s tem pokazali, da je katoliška Cerkev kljub številnim napetostim enotna skupnost in ena družina’.

Cerkev v Dobrli vasi je bila zgrajena leta 1106, kasneje pa jo je oglejski patriarh Ulrik I. dal še povečati. V sredini 12. stoletja so tam ustanovili samostan avguštinskih korarjev. Posebna značilnost farne in nekdaj samostanske cerkve Marijinega vnebovzetja je samostoječi gotski zvonik. Notranjost cerkve naredi vtis na obiskovalca s širino in velikostjo cerkvene ladje. Vrhunec baročne opreme predstavlja visoki oltar iz leta 1770. V preteklem letu so oltarni prostor temeljito obnovili.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh