Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Eden najbolj obremenjenih poletnih koncev tedna, gneča že od jutra

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 08. 2022 / 13:57
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2022 / 14:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Eden najbolj obremenjenih poletnih koncev tedna, gneča že od jutra
Gneča na slovenskih cestah je že od jutranjih ur. FOTO: Promet.si

Eden najbolj obremenjenih poletnih koncev tedna, gneča že od jutra

Ta konec tedna s prazničnim podaljškom bo prometno eden najbolj obremenjenih na slovenskih cestah v poletni sezoni. Že danes dopoldne poročajo o gneči na mejnih prehodih s Hrvaško, kjer je treba za izstop iz države in vstop vanjo čakati tudi nad dve uri.

Prometno-informacijski center je opoldne poročal o čakalnih dobah pri vstopu v Slovenijo na vseh mejnih prehodih, najdaljše – več kot dve uri – pa so na prehodih Gruškovje, Starod, Sečovlje in Dragonja.


Za vstop v državo je treba trenutno najdlje, več kot dve uri, čakati v Vinici, od 1 do 2 uri pa na mejnih prehodih Starod, Sečovlje, Jelšane in Dragonja.

Na gorenjski avtocesti sta zaprta uvoza Hrušica in Lipce proti Avstriji. Zastoj je tudi od Šmartnega proti Kosezam, občasno zapirajo predor Šentvid.


Občasno zaradi zastojev zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji. Zastoj v obe smeri je pred predorom Karavanke, v smeri proti Avstriji je kolona dolga 8 kilometrov, proti Sloveniji pa 5 kilometrov. Predor občasno zapirajo.

Zastoji so tudi iz smeri južne in zahodne ljubljanske obvoznice proti Primorski, na primorski avtocesti med Uncem in Brezovico proti Ljubljani (zamuda do 40 minut) ter na regionalnih cestah Ljubljana – Brezovica in na Bledu v obe smeri.


Zaradi cestnih del bo cesta Domžale – Šentjakob v križišču pri policijski postaji v Domžalah zaprta predvidoma do nedelje, 14. avgusta, do 20. ure. Na ljubljanski severni obvoznici pa potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim.

Omejitev prometa tovornih vozil z nad 7,5 tone največje dovoljene mase je danes od 8. do 13. ure (na primorskih cestah od 6. do 16. ure), jutri in v ponedeljek pa med 8. in 22. uro.


»Pozivamo k previdnosti in strpnosti. Prilagodite hitrost, vozite na ustrezni varnostni razdalji, v zastoju pa ustvarite reševalni pas,« opozarjajo s Policije.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh