Zapri
Iskanje

Gneča na mejnih prehodih s Hrvaško – nekje tudi do dve uri čakanja

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 30. 07. 2022 / 16:07
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.07.2022 / 16:13
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Gneča na mejnih prehodih s Hrvaško – nekje tudi do dve uri čakanja

Gneča na mejnih prehodih s Hrvaško – nekje tudi do dve uri čakanja
FOTO: Policijska uprava Kranj
Zaradi počitnic v nekaterih državah se je promet na slovenskih cestah pričakovano že zgostil. Na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe za osebna vozila na obeh straneh meje, poroča prometnoinformacijski center. Pred predorom Karavanke je na obeh straneh meje od osem do devetkilometrski zastoj.

Kolona vozil na avtocesti proti Karavankam je na Lipcah. Domačine prosijo, naj za smer Jesenice uporabijo izvoz Lesce. Zaprt je uvoz na avtocesto za smer Karavanke na Lipcah, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na podravski avtocesti je dva do tri kilometra dolg zastoj od priključka Zakl proti Gruškovju. Zastoj je tudi na primorski avtocesti med Razdrtim in Ljubljano, zamuda je po oceni prometnoinformacijskega centra približno eno uro.

O zastojih poročajo še na cesti Izola Strunjan proti Portorožu, Koper-Šmarje-Dragonja, Šmarje-Koper in na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško.

Čakalne dobe

Osebna vozila za vstop in izstop iz države okoli dve uri čakajo na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja, Jelšane in Sečovlje. Na ostalih mejnih prehodih je čakalna doba od pol do ene ure.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj vnaprej načrtujejo pot, poskrbijo za tehnično brezhibnost vozila, se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah ter vozijo strpno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo.

Obnova severne ljubljanske obvoznice

Danes so se začela pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Stekla bodo dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, saj bo promet tekel po zožanih pasovih.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh