Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Eden najboljših golfistov sveta predan Jezusu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 03. 08. 2015 / 07:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Eden najboljših golfistov sveta predan Jezusu

Zach Johnson se z Božjo besedo umiri pri svojem športu.

Zach Johnson, eden izmed najboljših igralcev golfa na svetu, Jezusa postavlja na prvo mesto. S pomočjo Svetega pisma občuti trdno zasidranost v svojem življenju, je 39-letni Američan, ki prihaja iz mesta Cedar Rapids v ameriški zvezni državi Iowa, zaupal v pogovoru za ameriški spletni portal Assist. Božja beseda se mu zdi pomembna tudi pri njegovem športu, saj mu prinaša mir in sproščenost.



Johnson je 19. julija letos osvojil pokal na enem najuglednejših turnirjev golfa na svetu, odprtem britanskem prvenstvu v škotskem mestu St. Andrews. Med posameznimi igrami so mu v misli nenehno prihajale besede 14. vrstice Psalma 27: »Upaj v Gospoda, bodi močan, tvoje srce naj se opogumi, upaj v Gospoda.« Zmagovalna premija na turnirju, ki ga prirejajo že od leta 1860, znaša 1,6 milijona evrov. Johnson pa samega sebe označuje zgolj kot »krščanskega človeka iz Iowe«. Poleg vere ga na trdnih tleh ohranja tudi soproga Kim, s katero imata tri otroke.

Eden izmed najuspešnejših nemških igralcev golfa, 57-letni Bernhard Langer, je prav tako predan kristjan. Langer je član mednarodne krščanske mreže »Links Players«. V nemški veji s sedežem v Berlinu se od leta 1986 srečujejo igralci golfa, ki svoj šport povezujejo s pogovori o Bogu, veri in poklicnim vsakdanom.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh