Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Edinost kristjanov je pomembna za Cerkev’

Objava: 26. 01. 2012 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Edinost kristjanov je pomembna za Cerkev’

Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco kristjane spodbudil, naj bodo odprti za ‘razsežnost sveta’ in svojega bližnjega.

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco, ob zaključku ekumenskega tedna, poudaril pomen edinosti vseh kristjanov za Cerkev in celotni svet. Cerkev 25. januarja obhaja spreobrnitev apostola Pavla, zato je sveti oče sinoči vodil tudi slovesne večernice v rimski baziliki sv. Pavla zunaj obzidja.

V nagovoru med avdienco je papež dejal, da zahvaljujoč daru edinosti Cerkev postaja kraj, kjer se poslanstvo Jezusa Kristusa nadaljuje. Zaradi te edinosti svet opazi Kristusovo sporočilo, kar vodi k nadaljni rasti Cerkve. Sveti oče je opozoril, kako je Jezus sam v velikoduhovniški molitvi med zadnjo večerjo molil za edinost.

Benedikt XVI. je kristjane pozval, naj ne molijo samo zase in za svoje težave, pač pa naj bi Boga prosili za sposobnost, da bi bili odprti za ‘razsežnost sveta’ in svojega bližnjega.

V luči zaključka molitvene osmine za edinost kristjanov je papež vernike pozval, naj molijo za ‘dar vidne edinosti vseh, ki sledijo Kristusu’. Slovesne molitve večernic v baziliki sv. Pavla so se tradicionalno udeležili tudi predstavniki drugih krščanskih sveta in skupnosti.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh