Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Eksorcizem iz helikopterja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 08. 2015 / 10:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Eksorcizem iz helikopterja

»Pomoč od zgoraj« za italijansko mesto Castellammare di Stabia.

Nad italijanskim mestom Castellammare di Stabia je duhovnik iz helikopterja molil iz knjige eksorcizma. Po vse pogostejših pojavih vandalizma in vlomov v okoliške cerkve je krajevna molitvena skupina duhovnika prosila, naj nad pristaniškim mestom v neapeljskem zalivu z več kot 66.000 prebivalci opravi eksorcizem. Ta je prošnji župljanov ugodil 9. julija letos, kot so poročali italijanski mediji.



Mesto je že dolgo časa trpelo zaradi nasilja organiziranega kriminala ter zaradi moralne in gospodarske krize. V zadnjem času je vedno znova prihajalo do kraj po cerkvah in skrunitve grobov. Križi so bili postavljeni na glavo, kipe Device Marije pa so s pečin metali v morje. »Če Satan živi, je v našem mestu gotovo prevzel ves nadzor«, so člani molitvene skupine v Castellammare di Stabiji zapisali v prošnji domačemu duhovniku.

Med 12. letno konferenco Mednarodnega združenja eksorcistov v Rimu oktobra lani je tiskovni predstavnik združenja dr.Valter Casicoli poudaril, da so se okultne dejavnosti v zadnjih letih močno razširile. Maja letos sta dva nadškofa in nekateri duhovniki opravili eksorcizem nad celotno Mehiko.


Vir: kath.net
Foto: arhiv Družine (A.P.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh