Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekumenska konferenca o kristjanih v Sveti deželi

Objava: 04. 07. 2011 / 12:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ekumenska konferenca o kristjanih v Sveti deželi

'Navzočnost kristjanov je življenjskega pomena za pluralnost in mir na Srednjem Vzhodu.'

Vrhova anglikanske in katoliške Cerkve v Veliki Britaniji svarita pred izginotjem kristjanov iz Svete dežele. To bi bila po njihovem mnenju 'resnična katastrofa' za razvoj omenjenega območja in 'velika škoda' za tiste prebivalce zahoda, ki 'klicu na pomoč tamkajšnjih kristjanov niso namenili zadostne pozornosti', je katoliški časnik 'The Catholic Herald' minuli konec tedna navedel besede canterburyjskega nadškofa Rowana Williamsa in westminstrskega nadškofa Vincenta Nicholsa. Po njunem mnenju je navzočnost kristjanov življenjskega pomena za pluralnost in mir na Srednjem Vzhodu.

V časniku število kristjanov na omenjenem območju ocenjujejo na dvanajst milijonov. Sredi dvajsetega stoletja naj bi tam živelo še petindvajset milijonov kristjanov.

Cerkvena voditelja sta svoje misli podala pred začetkom velike konference o položaju kristjanov v Sveti deželi, ki jo 18. in 19. julija letos prirejajo v londonski palači Lambeth, sedežu anglikanskega primasa v britanski prestolnici. Med napovedanimi gosti, prireditelji pričakujejo med sedemdeset in osemdeset cerkvenih predstavnikov in politikov iz Evrope, Severne Amerike in Srednjega Vzhoda, je tudi latinski patriarh iz Jeruzalema, Fouad Twal.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh