Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekumenski svet Cerkva podpira koptske kristjane

Objava: 24. 10. 2011 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ekumenski svet Cerkva podpira koptske kristjane

Generalni tajnik Tveit zahteva pojasnilo za krvav vojaški poseg med mirnimi protesti egiptovskih koptov v Kairu.

Ekumenski svet Cerkva podpira egiptovske kristjane v njihovi zahtevi po pojasnilu za krvav vojaški poseg med mirnimi protesti egiptovskih koptov v Kairu. Kot je v Ženevi izjavil generalni tajnik omenjenega sveta, Olav Fykse Tveit, 'vse Cerkve obsojajo nasilje, ki so mu bili 9. oktobra letos izpostavljeni koptski kristjani, verske konflikte pa bo moč preseči le z vztrajnim uporom prebivalcev Egipta, tako kristjanov kot muslimanov'. V teh težkih časih je Tveit izrekel vso podporo in solidarnost egiptovskim Cerkvam.

Egiptovski kristjani so bili že dlje časa brez posebne zaščite izpostavljeni grožnjam verskih skrajnežev, je pojasnil glavni tajnik Ekumenskega sveta Cerkva. V luči najnovejših sprememb na političnem zemljevidu Egipta 'pa je postalo očitno, kako zelo so v resnici ogroženi'.

Na Dunaju so minuli konec tedna priredili solidarnostni protest za koptske kristjane v Egiptu. Protestnega pohoda od Dunajske državne opere do katedrale sv. Štefana, kjer so potekale ekumenske molitve, sta se med drugim udeležila tudi dunajski nadškof kardinal Christoph Schönborn in koptski pravoslavni škof v Avstriji Anba Gabriel.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/180D6206DE83E6ACC1257926002B274D?OpenDocument

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh