Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Elizabeta II. znova opravlja uradne dolžnosti

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 26. 10. 2021 / 16:54
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2021 / 20:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Elizabeta II. znova opravlja uradne dolžnosti
Britanska kraljica Elizabeta II. je na prestolu že od leta 1952 FOTO: Wikipedia

Elizabeta II. znova opravlja uradne dolžnosti

Britanska kraljica Elizabeta II. je danes znova začela opravljati javne dolžnosti, potem ko je zaradi zdravniških preiskav prejšnji teden preživela noč v bolnišnici, pred tem pa je odpovedala obisk na Severnem Irskem.

Kraljica je danes prek videopovezave sprejela veleposlanika iz Južne Koreje in Švice, so po navedbah STA sporočili iz Buckinghamske palače, med pogovori z novima ambasadorjema pa naj bi bila nasmejana in dobre volje.

Kraljica se je že dan po obisku bolnišnice vrnila za delovno mizo.

Kraljičin zadnji javni dogodek je bil večerni sprejem v Windsorskem gradu za udeležence vladnega globalnega investicijskega vrha 19. oktobra. Prejšnji teden bi morala opraviti uradni obisk na Severnem Irskem, vendar ga je v sredo odpovedala. Zdravniki so ji namreč priporočili počitek, zatem pa so ji v bolnišnici opravili nekaj preiskav in kraljica je tam tudi prenočila.

Elizabeta II. je na prestolu že od leta 1952. Po navedbah iz Buckinghamske palače se je že dan po obisku bolnišnice vrnila za delovno mizo, kjer je opravila nekaj lažjih obveznosti.

Njeno veličanstvo verjame, da je človek star toliko, kot se počuti.

Kraljica Elizabeta II. je pred dnevi zavrnila šaljivo nagrado za starejše, ki jo podeljuje britanska revija The Oldie. Njen izgovor je bil, da pri 95 letih še ne izpolnjuje meril za to nagrado, iz palače pa so reviji sporočili, kako »Njeno veličanstvo verjame, da je človek star toliko, kot se počuti«.

Naslednji teden naj bi se kraljica udeležila dogodkov v okviru mednarodne podnebne konference COP26 v Glasgowu, vendar se je danes odločila, da zaradi priporočila zdravnikov, naj počiva, ne bo odpotovala na Škotsko. Po navedbah iz Buckinghamske palače bo udeležence konference nagovorila prek posnetega video sporočila. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh