Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Nichols moli za pokojnega princa Filipa

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 04. 2021 / 13:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.04.2021 / 11:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Nichols moli za pokojnega princa Filipa

Kardinal Nichols moli za pokojnega princa Filipa

Soprog britanske kraljice je »davi mirno zaspal na Windsorskem gradu«.

FOTO: Twitter/The Royal Family

Dva meseca pred dopolnjenim stotim letom starosti je davi umrl britanski princ Philip, soprog kraljice Elizabete II. Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, je princ »zjutraj mirno zaspal na Windsorskem gradu«.

»Njeno veličanstvo kraljica z globoko žalostjo sporoča smrt svojega ljubljenega moža, njegovega veličanstva princa Philipa, vojvode edinburškega,« so sporočili na družbenih omrežjih.

Ob smrti skoraj stoletnega kraljičinega soproga je molitev za pokoj njegove duše zagotovil tudi britanski kardinal, westminstrski nadškof Vincent Nichols: »V tem trenutku žalosti in izgube molim za pokoj duše princa Filipa, zvestega in vdanega soproga njenega veličanstva kraljice Elizabete II. Molim tudi za kraljico in vso kraljevo družino.«

Westminstrski nadškof je še dodal: »Močno bomo pogrešali navzočnost in značaj princa Filipa, tako polnega življenja in energije. Bil je zgled neomajne zvestobe in dolžnosti, ki jo je vse življenje z veseljem izpolnjeval. Naj počiva v miru.«

Vojvoda edinburški je 65 let dejavno služil kraljevini

Princ Filip, ki je ob poroki s tedanjo princeso Elizabeto leta 1947 prejel naziv vojvode edinburškega, je v začetku letošnjega leta zaradi operacije na srcu približno mesec dni preživel v bolnišnici, 16. marca pa se je vrnil domov na Windsorski grad. Od opravljanja kraljevih dolžnosti se je uradno upokojil leta 2017, po 65 letih dejavnega služenja kraljevini.

Poleg kraljice Elizabete za pokojnim vojvodo žalujejo njuni štirje otroci, princ Charles, princesa Anne, princ Andrew in princ Edward, ter osem vnukov in deset pravnukov.

Vojvoda edinburški je 3. aprila 2014 skupaj s soprogo obiskal Vatikan. Med srečanjem s papežem Frančiškom je svetemu očetu izročil košarico britanskih kulinaričnih dobrot, med katerimi je bila tudi steklenica škotskega viskija, ki ga pridelujejo v letni kraljevi rezidenci Balmoral na Škotskem.


FOTO: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh