Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Eluana je bila umorjena!'

Objava: 12. 02. 2009 / 08:42
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Eluana je bila umorjena!'

Kot poročajo svetovne agencije, je predsednik Mednarodne zveze katoliških zdravnikov, Simon Castelvvi, podal izjavo o primeru Eluane Englaro, Italijanke, ki je po sedemnajstih letih v komi umrla minuli ponedeljek, potem ko so v videmski bolnišnici ‘La Quiete’ prenehali z umetnim hranjenjem. V izjavi lahko beremo, da se ‘nam kot zdravnikom, kot kristjanom in kot ljudem zdi popolnoma nesprejemljivo, kaj so storili Eluani. Človeškemu bitju nikoli ne bi smeli odrekati hrane. Eluana je živela, pa so jo ubili.’

Zdravniki so povedali, da je ‘Eluana lahko dihala, jedla, požirala in se nasmehnila. Bila je dekle, ki je potrebovalo vodo, zrak, hrano, osnovno higieno in ljubezen. Redovne sestre, ki so skrbele zanjo, so ji izkazovale ljubezen, prav tako njena mati, pa tudi veliko število ljudi dobre volje’.

Člani Mednarodne zveze katoliških zdravnikov popolnoma razumejo očetovo trpljenje, saj je bila Eluana še vedno kot majhen otrok, za katerega je potrebno skrbeti. Ampak bila je živa. Dejstvo, da so ji ‘odrekli hrano, zaradi česar je umrla, kljub temu da ni čutila nobenih bolečin, preprosto pomeni umor. Nič in nihče ne more upravičiti odrekanja hrane Eluani, samo zato, da bi brez usmiljenja pospešili njen konec’, še lahko beremo v izjavi.

Katoliški zdravniki svojo izjavo zaključujejo z upanjem, ‘da se kaj podobnega ne bo nikoli več zgodilo. Strogo obsojamo Eluanin uboj in pozivamo voditelje vseh držav, da bi uvideli pravico do življenja kot temelj za bivanje v miru in sožitju’.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh