Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ena od raket zadela kliniko v mestu Dnipro

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 05. 2023 / 13:01
Oznake: Vojna, Ukrajina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2023 / 13:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ena od raket zadela kliniko v mestu Dnipro
Mesto Dnipro je četrto največje v Ukrajini. FOTO: Wikipedia

Ena od raket zadela kliniko v mestu Dnipro

V novem valu zračnih napadov ruskih sil na Kijev ukrajinska stran ne poroča o žrtvah, je pa ena od ruskih raket zadela kliniko v mestu Dnipro, pri čemer je ena oseba izgubila življenje, 15 pa je bilo ranjenih, je sporočil ukrajinski predsednik Zelenski.

»Še en ruski raketni napad, še en zločin proti človeštvu. Uničeni sta bili stavbi klinike za psihologijo in veterinarske klinike v mestu Dnipro. Doslej je umrla ena oseba, 15 pa je bilo ranjenih,« je prek Twitterja sporočil ukrajinski predsednik, ki je pri tem objavil videoposnetek dima, ki se vali iz stavb, ki so ostale brez streh in oken.

»Rusija je izbrala pot zla po lastni volji in sama te poti ne bo zapustila. Premagati moramo teror in to bomo storili,« je med drugim še zapisal Zelenski.

Ponoči več zračnih napadov na Kijev

Ruske sile so sicer ponoči izvedle nov val zračnih napadov na Kijev, so po navedbah STA sporočili vojaški predstavniki v ukrajinski prestolnici. »Še en zračni napad na Kijev, trinajsti po vrsti od začetka maja! In kot vedno ponoči,« je sporočila mestna vojaška uprava. Po njihovih besedah so ruski strateški bombniki tupoljev Tu-95MS z območja Kaspijskega morja na mesto izstrelili manevrirne rakete. Dodali so, da so ukrajinski sistemi zračne obrambe vse rakete prestregli in uničili.

V zadnjem dnevu 55 zračnih napadov

Ukrajinski generalštab je v svojem jutranjem poročilu poročal o 55 ruskih zračnih napadih v zadnjem dnevu, od tega 36 z brezpilotnimi letalniki in štirih raketnih napadih. Raketa S-300 je zadela jez na območju Karlivke v regiji Doneck, zato obstaja velika nevarnost poplavljanja drugih bližnjih naselij, so zapisali.

Napadi tudi na ruski strani

V Rusiji je medtem detonacija po navedbah lokalnih oblasti poškodovala stavbo v mestu Krasnodar, ki leži blizu ukrajinskega polotoka Krim, ruska južna obmejna regija Belgorod pa je bila po navedbah lokalnih oblasti v zadnjih 24 urah tarča več deset ukrajinskih napadov. Pet okrožij so večkrat napadli z brezpilotni letniki, minometi in artilerijo, vas Kozinka pa je bila napadena več kot 130-krat, je sporočil tamkajšnji guverner regije Vjačeslav Gladkov, še poroča STA.

Slovenija zamrznila za dobrih šest milijonov evrov ruskega premoženja

Časnik Dnevnik pa medtem poroča, da je Slovenija v okviru sankcij proti Rusiji zaradi njene agresije proti Ukrajini zamrznila 6,3 milijona evrov premoženja, pri čemer pa za zdaj ni zasegla premičnin ali nepremičnin. Vse države članice EU so doslej zasegle za več kot 24 milijard evrov premoženja.

Nalaganje
Nazaj na vrh