Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ESM: bogoslužje sv. Janeza Krizostoma [VIDEO]

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 31. 12. 2023 / 16:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2023 / 16:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
ESM: bogoslužje sv. Janeza Krizostoma [VIDEO]
Škof v Križevcih msgr. Milan Stipić je arhijerejsko liturgijo obhajal skupaj z drugimi grkokatoliškimi duhovniki. FOTO: Ksenja Hočevar

ESM: bogoslužje sv. Janeza Krizostoma [VIDEO]

Na letošnjem Evropskem srečanju mladih (ESM) v Ljubljani so prisotni tudi grkokatoličani. Zlasti zanje je Eparhija Križevci, pristojna za grkokatoličane v Sloveniji, danes zgodaj popoldne v frančiškanski cerkvi na ljubljanskem Prešernovem trgu pripravila bogoslužje svetega Janeza Krizostoma.

Video: Ksenja Hočevar

Škof v Križevcih msgr. Milan Stipić je arhijerejsko liturgijo obhajal skupaj z drugimi grkokatoliškimi duhovniki, pel pa je slovenski ekumenski pevski zbor. Bogoslužje je potekalo v staroslovenskem, ukrajinskem, slovenskem in hrvaškem jeziku.

Pel je slovenski ekumenski pevski zbor. FOTO: Ksenja Hočevar

Do zadnjega kotička

Mladi grkokatoličani in pravoslavni, med njimi je bilo največ ukrajinskih romarjev, so frančiškansko cerkev napolnili do zadnjega kotička. Po liturgiji se je škof z mladimi taizéjskimi romarji fotografiral, skupaj so zapeli tudi nekaj ukrajinskih narodnih pesmi.

Mladi grkokatoličani in pravoslavni, med njimi je bilo največ ukrajinskih romarjev, so frančiškansko cerkev napolnili do zadnjega kotička. FOTO: Ksenja Hočevar

Liturgija še na novega leta dan

Obenem pa Grkokatoliška parohija sv. Nadangela Mihaela Ljubljana vabi vernike še na liturgijo na novega leta dan, v ponedeljek, 1. januarja 2024, ob 11. uri v cerkev sv. Jerneja (staro cerkev) v Šiški v Ljubljani.

Video: Ksenja Hočevar

Nalaganje
Nazaj na vrh