Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

EU za Haiti namenja tri milijone evrov

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 17. 08. 2021 / 18:34
Oznake: Nesreča
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.08.2021 / 18:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
EU za Haiti namenja tri milijone evrov
Slovenski komisar Janez Lenarčič: »Pripravljeni smo zagotoviti dodatno pomoč.« FOTO: Evropska komisija

EU za Haiti namenja tri milijone evrov

Evropska komisija je sklenila, da bo Evropska unija namenila tri milijone evrov humanitarne pomoči za zagotavljanje najnujnejših potreb prizadetih na Haitiju, ki ga je pred dnevi prizadel uničujoč potres z magnitudo 7,2.

Da bi zagotovili čim hitrejšo pomoč, bodo sredstva EU namenjena podpori in krepitvi zmogljivosti humanitarnih partnerjev, ki so že dejavni na Haitiju.

Podpora že tako krhki državi

Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič je ob tem dejal: »Nujne humanitarne potrebe sledijo uničujočemu potresu z magnitudo 7,2, ki je prizadel Haiti. EU hitro zbira podporo tej že zelo krhki državi, kjer orkani in močne padavine še poslabšajo hude razmere. Potres se je zgodil v času, ko sta pandemija COVID-19 in naraščajoča negotovost državi že grozili.«

Denar za najnujnejše potrebe

Da bi zagotovili čim hitrejše posredovanje, bodo sredstva EU razdeljevali humanitarni partnerji, ki so že dejavni v odzivu na izredne razmere. Denar bo namenjen najnujnejšim potrebam za zagotavljanje zdravstvene pomoči lokalnim preobremenjenim bolnišnicam, oskrbo z vodo, sanitarne in higienske storitve, zavetišča in storitve zaščite za najbolj prizadete in prikrajšane skupnosti, je sporočila Evropska komisija.

V sobotnem potresu je umrlo več kot 1400 ljudi, skoraj 7000 ljudi je poškodovanih, prizadel pa je več kot 30.000 družin.



Nalaganje
Nazaj na vrh