Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evangelij – srce kateheze

Objava: 20. 01. 2009 / 07:34
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evangelij – srce kateheze

39. katehetski simpozij z naslovom Evangelij – srce kateheze


Slovenski katehetski urad (SKU) pripravlja katehetski simpozij z naslovom Evangelij – srce kateheze, ki bo od 25. do 30. januarja 2009 potekal na Mirenskem gradu, od 8. do 13. februarja 2009 v Celju pri Sv. Jožefu, od 19. do 21. februarja 2009 v Domu duhovnosti Kančevcih in od 15. do 18. marca 2009 v Oazi miru na Ljubelju. Voditelji simpozija bodo: na Mirenskem gradu g. Slavko Rebec, v Celju mag. Franc Zorec, v Kančevcih dr. Marija Sraka, na Ljubelju pa g. Vlado Pečnik in dr. Tadej Stegu.

Katehetski simpozij, ki bo letos potekal 39. leto zapored, bo namenjen katehetom, katehistom in katehistinjam, ki so poklicani, da katehetsko poslanstvo krepijo in poglabljajo tudi z rednim usposabljanjem in izobraževanjem. Program simpozija vsako leto poskuša odgovoriti na konkretna znamenja časa in izzive, s katerimi se sooča kateheza.

V dopoldanskem delu se bodo zvrstila predavanja, ki bodo nakazala smernice o tem, kako pristopiti k posamezniku sredi sodobnega sveta in preiti od kateheze poučevanja h katehezi uvajanja v vero – od doktrinalne k evangelizacijski katehezi. Popoldanski del bo namenjen delavnicam, ki bodo zasnovane na osnovi katehetskega načrta za različne skupine naslovljencev po sistemu: videti, presoditi, delovati. Čas bo namenjen tudi izmenjavi izkušenj in druženju. Odzivi katehetskih sodelavcev, ki se katehetskega simpozija redno udeležujejo, kažejo, da spoznanja in izkušnje, ki jih pridobijo na simpoziju, uspešno prenašajo v prakso oziroma konkretno poučevanje verouka. Vsakoletno srečanje jih na tej poti opogumlja in jim pomaga pri soočanju s konkretnimi izzivi.

Objavljamo seznam predavateljev, teme njihovih predavanj in tematiko delavnic. Predavanja bodo objavljena tudi v zborniku Evangelij – srce kateheze.

Predavanja:

    dr. Vinko Potočnik: Recesija slovenske vernosti;
    mag. Bogdan Vidmar: Zavedanje interakcij v katehezi;
    Znamenja upanja – primeri dobrih praks v Cerkvi na Slovenskem;
    škof dr. Marjan Turnšek: »Cepič« krščanstva;
    dr. Petra Javrh: Ko se katehet sreča z odraslimi.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh