Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evro namesto dolarja tudi na cerkvenem področju

Objava: 30. 12. 2009 / 09:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evro namesto dolarja tudi na cerkvenem področju

Nemški bančniki o poslovanju cerkvenih bank

Po podatkih finančnih strokovnjakov je evro v zadnjem letu nadomestil dolar kot najpomembnejšo mednarodno valuto za financiranje cerkvenih projektov. Vzrok za to naj bi tičal v svetovni gospodarski krizi, so v pogovoru za nemško katoliško agencijo pojasnili predstavniki kölnske banke ‘Pax’.

Banka ‘Pax’ je ena izmed petih katoliških cerkvenih bank v Nemčiji, kjer posluje v osmih različnih mestih, njene poslovalnice pa lahko najdemo tudi v Rimu in Jeruzalemu. V letošnjem poletju je ime banke prišlo v časopisne naslove, ker naj bi bančne etične naložbene sklade financirali tudi s sredstvi, pridobljenimi v trgovini z orožjem in s tobakom.

Kot so pojasnili predstavniki banke, so sporne papirje nemudoma prodali, saj se zavedajo, da ljudje od cerkvene banke ne pričakujejo poslovanja z orožarsko in s kadilsko industrijo. Poleg tega, so dodali, je težko doseči stoodstotno ‘čiste’ etične naložbene sklade.
Najpomembnejša pri poslovanju banke je po besedah nemških bančnikov pregledna informacijska politika in tega se zavedajo tudi pri banki ‘Pax’, zato se načela transparentnosti strogo držijo tudi v času gospodarske krize.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh