Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropska zveza ustanovila platformo za boj proti brezdomstvu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 06. 2021 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2021 / 10:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropska zveza ustanovila platformo za boj proti brezdomstvu

Evropska zveza ustanovila platformo za boj proti brezdomstvu

Do leta 2030 naj bi brezdomstvo v Evropi vsaj občutno zmanjšali.

Brezdomci v Vatikanu FOTO: Avvenire/arhiv Družine

Evropska zveza si je postavila visok cilj: do leta 2030 naj bi v Evropi ne bilo več brezdomcev, poroča avstrijski Kathpress. V ta namen danes v Lizboni ustanavljajo »Evropsko platformo za boj proti brezdomstvu«, ki naj bi državam članicam Evropske zveze omogočila medsebojno izmenjavo izkušenj ter skupno iskanje učinkovitih in inovativnih rešitev.

»Sicer ne verjamem, da bomo do leta 2030 v Evropi našli streho nad glavo za vse brezdomce, toda ta platforma bo v pomoč, da bomo brezdomstvo v Evropi vsaj občutno zmanjšali,« je v pogovoru za medije dejala državna sekretarka Evropske zveze Ana Paula Zacarias. Portugalska je krepitev socialnih pravic v Evropski zvezi postavila na prednostni seznam nalog med predsedovanjem Evropskemu svetu, ki se zaključuje 30. junija.

Brezdomstvo bo zaradi gospodarskih posledic koronaepidemije še naraščalo

Zacariasova je pojasnila, da brezdomstvo v Evropi trenutno postaja vedno večji socialni problem, ki se bo zaradi gospodarskih posledic koronaepidemije še krepil. Brezdomstvo sodeč po statističnih podatkih po vsej Evropi že nekaj let narašča, predvsem od finančne krize v letih med 2008 in 2011 naprej.

Po podatkih Evropskega krivnega združenja narodnih organizacij za pomoč brezdomcem FEANTSA je bilo leta 2020 okoli 700.000 ljudi v Evropi brez stalnega bivališča, kar je 70 odstotkov več kot pred desetimi leti.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh