Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski komisar Lenarčič obiskal Pedra Opeko

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 03. 2023 / 08:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2023 / 08:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropski komisar Lenarčič obiskal Pedra Opeko
Pedro Opeka in Janez Lenarčič v sproščenem pogovoru. FOTO: FB Ana Soberon

Evropski komisar Lenarčič obiskal Pedra Opeko

Minuli teden se je evropski komisar za krizno upravljanje, Slovenec Janez Lenarčič, med obiskom Madagaskarja, ki so ga v zadnjih štirih letih prizadeli trije hujši cikloni na jugovzhodu in jugu, srečal tudi s slovenskim misijonarjem Pedrom Opeko.

Osrednji del srečanja je bil obisk šole Akamasoa Andralanitra, ki je zrasla na robu smetišča in kjer so tisoči mladih z velikim veseljem sprejeli visokega gosta, ki je bil – z besedami Pedra Opeke – »zelo vesel in presenečen nad njihovo energijo«. V nadaljevanju si je delegacija ogledala še ambulanto, porodnišnico, materinski dom in tudi kamnolom, ki si ga je Opeka pred štirimi leti ogledal tudi s papežem Frančiškom ob njegovem obisku Madagaskarja.

»Obisk sem začel s srečanjem s Pedrom Opeko, ki deluje v zahtevnih humanitarnih razmerah, ki so jih še poslabšale posledice in učinki podnebnih razmer, in ki z izjemnim projektom Akamasoa zelo požrtvovalno že desetletja pomaga najrevnejšim v državi do boljšega življenja. Hvaležen sem mu za topel sprejem in dobrodošlico, zlasti pa za to, da ustvarja konkretno upanje za najranljivejše generacije na Madagaskarju,« je strnil vtise komisar Janez Lenarčič.


Nalaganje
Nazaj na vrh