Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski parlamentarci in Cerkve v Firencah o evro krizi

Objava: 07. 09. 2012 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski parlamentarci in Cerkve v Firencah o evro krizi

Korenine srečanj segajo v letna dialoška zasedanja evropskih ljudskih strank ob pretresu vojne v Jugoslaviji med leti 1992 in 1995.

Visoki cerkveni in verski predstavniki, člani Evropskega parlamenta in politiki iz držav članic Evropske zveze bodo danes in jutri v Firencah razpravljali o gospodarski in finančni krizi v Evropi in njenih posledicah. 15. srečanje v okviru izročila odprtega dialoga (Open Dialogue Tradition) med politiki in verskimi predstavniki prireja združenje evropskih ljudskih strank (krščanskih demokratov) v Evropskem parlamentu.

Zasedanje bo slovesno odprl kardinal Giuseppe Betori, firenški nadškof, prireditev pa bo vodil podpredsednik združenja evropskih ljudskih strank, poljski poslanec v Evropskem parlamentu Jan Olbrycht. Ekumenski patriarhat bo zastopal metropolit Emmanuel iz Pariza, Konferenco evropskih Cerkva pa Rüdiger Noll, ki je pristojen za stike s politiko. Iz Vatikana pričakujejo podpredsednika Papeškega sveta za družino, msgr. Carlosa Simona Vasqueza.

Lansko zasedanje so priredili v madžarskem Esztergomu, bilo pa je v znamenju dialoga in sprave na donavskem področju. Korenine srečanj segajo v letna dialoška zasedanja evropskih ljudskih strank ob pretresu vojne v Jugoslaviji med leti 1992 in 1995.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu: http://www.eppgroup.eu/.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh