Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski škofje o finančni krizi in prihodnosti Evrope

Objava: 24. 10. 2011 / 07:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski škofje o finančni krizi in prihodnosti Evrope

Komisija katoliških škofovskih konferenc pri Evropski zvezi bo med 26. in 28. oktobrom zasedala na jesenski skupščini v Bruslju.

Finančna kriza in prihodnost evropske integracije bosta osrednji temi naslednjega plenarnega zasedanja Komisije katoliških škofovskih konferenc pri Evropski zvezi (ComECE), ki ga v Bruslju prirejajo med 26. in 28. oktobrom. Škofje želijo podrobneje preučiti in razčleniti gospodarske in politične vzroke krize zadolževanja v Evropi, pa tudi že uporabljene inštrumente za premagovanje omenjene krize, kot so sporočili tiskovni predstavniki komisije evropskih škofov. Obenem bodo škofje razpravljali tudi o zaupanju kot o temeljnem dejavniku za rešitev finančne krize. Med skupščino je predvideno tudi srečanje s predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem.

Med gostujočimi predavatelji bodo med drugim tudi vodja Evropske pomoči Grčiji pri Evropski zvezi Peter Wagner, direktor evropskega predstavništva Mednarodnega denarnega sklada Emmanuel van der Mensbrugghe, Jean-Pierre Jouyet v svoji funkciji direktorja francoskega Urada za nadzor finančnih trgov, ter nizozemski profesor ekonomije Lans Bovenberg.

Na rednem jesenskem plenarnem zasedanju Komisije katoliških škofovskih konferenc pri Evropski zvezi v Bruslju pričakujejo triindvajset škofov s področja držav članic Evropske zveze. V imenu Slovenske škofovske konference se bo kot delegat zasedanja udeležil mariborski nadškof metropolit in podpredsednik SŠK msgr. dr. Marjan Turnšek.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh