Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski škofje podpirajo željo Ukrajine za vstop v EU

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 05. 2022 / 19:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2022 / 19:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropski škofje podpirajo željo Ukrajine za vstop v EU
Katoliška cerkev ostaja »zanesljiv in pošten spremljevalec« na poti evropskega združevanja. FOTO: Tatjana Splichal

Evropski škofje podpirajo željo Ukrajine za vstop v EU

Katoliška cerkev si prizadeva za čimprejšnjo vključitev Ukrajine v Evropsko unijo.

Ustanove EU in države članice bi morale dati »pozitiven in stvaren odgovor« na zahtevo Kijeva, je po navedbah spletnega portala Vatican News včeraj v Bruslju dejal kardinal Jean-Claude Hollerich, predsednik Komisije škofovskih konferenc pri Evropski zvezi (ComECE).

Cerkev upa, da bo s tesnejšim notranjim evropskim sodelovanjem na področju obrambe in varnosti mir v Evropi in svetu manj krhek, uporaba orožja pa manj pogosta.

Tudi Moldavija in Gruzija ter države kandidatke za EU na Zahodnem Balkanu potrebujejo »verodostojne možnosti za pristop«. Predstavnik evropskih škofov je omenil razpravo o tesnejšem notranjem evropskem sodelovanju na področju obrambe in varnosti. Cerkev upa, da bo s tem mir v Evropi in svetu »manj krhek, uporaba orožja pa manj pogosta,« je dejal Hollerich v luči trenutne ruske agresije v Ukrajini.

Kardinal je nagovor pripravil ob dnevu Evrope 9. maja in kot je dejal, Katoliška cerkev ostaja »zanesljiv in pošten spremljevalec« na poti evropskega združevanja. Obenem je pozval k dejavnejšemu sodelovanju državljanov pri oblikovanju Evropske unije.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh