Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evtanazija za mladoletne je v Belgiji stvarnost

Objava: 27. 03. 2009 / 11:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evtanazija za mladoletne je v Belgiji stvarnost

Po najnovejših raziskavah v Belgiji kljub zakonski prepovedi že opravljajo evtanazijo pri mladoletnih osebah. Kot je poročal belgijski dnevnik ‘Le Soir’, so v preteklih dveh letih mladoletnikom na oddelkih za intenzivno nego v 25 primerih izročili sredstva za evtanazijo. V nadaljnih 51 primerih so zdravniki prenehali z zdravljenjem in so mladoletnim bolnikom izročili sredstva za lajšanje bolečin, katerih stranski učinek je lahko tudi prezgodnja smrt.

Odločitev za izdajo sredstev, ki pripomorejo k evtanaziji, je v rokah zdravnikov. Dnevnik ‘Le Soir’ se sklicuje na študijo bruseljske univerze na petih od sedmih belgijskih oddelkov za intenzivno nego otrok in mladostnikov.

V Belgiji je evtanazija uzakonjena od leta 2002, vendar le če gre za odraslo osebo, ki je še sposobna sprejemati lastne odločitve in ‘prostovoljno in premišljeno večkrat izrazi željo po evtanaziji’. Poleg tega mora dokazano trpeti zaradi neozdravljive bolezni, ki življenje te osebe telesno in duševno močno ovira. Zakon so že večkrat skušali spremeniti tako, da bi veljal tudi za mladoletne osebe, vendar do sedaj še ni bilo nobenih konkretnih predlogov.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh