Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Festival poklicanosti v Birminghamu

Objava: 21. 06. 2011 / 08:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Festival poklicanosti v Birminghamu

Vsakoletni tridnevni narodni festival je namenjen mladim med šestnajstim in petintridesetim letom, ki si želijo poglobiti svoj odnos s Kristusom.

Minuli konec tedna je v Združenem kraljestvu potekal tako imenovani 'Festival poklicanosti'. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, gre za vsakoletni tridnevni narodni festival, ki je letos na vrsti že četrtič. Namenjen je mladim med šestnajstim in petintridesetim letom, ki si želijo poglobiti svoj odnos s Kristusom, napredovati v svoji osebnostni rasti in odkriti ali razumeti Božjo voljo za svoja življenja. Za nekatere izmed njih to lahko pomeni tudi odprtost za klic v duhovniško ali redovniško poslanstvo. Festival jim predstavlja priložnost, da na ta klic odgovorijo.

Program, ki je sestavljen iz štirih tematik, prijateljstva, katehez, spovedi in čaščenja, je zelo razgiban. Predvideva tako čas za skupno molitev, osebno premišljevanje v tišini kot tudi druženje. Vrhunec festivala predstavljajo duhovni trenutki: skupne večernice, obhajanje svete maše, meditacija, molitveno bdenje, nočna procesija z lučkami in čaščenje Najsvetejšega.

Zaključno dejanje festivala je bila slovesna nedeljska sveta maša, ki jo je daroval apostolski nuncij v Veliki Britaniji msgr. Antonio Mennini. Poleg tega so bile na programu tudi številne delavnice, pričevanja ter izmenjava mnenj in izkušenj med vsemi udeleženci. Glavno vodilo v pripravi vsebine programa je bilo omogočiti možnost srečanja z Bogom, tako vernikom kot nevernikom, zato so bili udeležencem ves čas na voljo za pogovor številni duhovniki, redovniki in redovnice.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh