Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Fiat, kolesa in panamski klobuk za dobrodelno loterijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 11. 2014 / 08:08
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Fiat, kolesa in panamski klobuk za dobrodelno loterijo

Fiat, kolesa in panamski klobuk za dobrodelno loterijo

Izkupiček papeževih darov namenjen vatikanski Karitas.

Papež Frančišek želi z novo pobudo povečati sklad vatikanske Karitas za pomoč potrebnim in brezdomcem. Na dobrodelni loteriji naj bi kot možne zadetke ponudili predmete, ki jih sveti oče v dar prejel v zadnjih mesecih. Prva nagrada bo beli Fiat Panda, druga do četrta nagrada kolesa, naslednja kolo-tandem. Na javnih prodajnih mestih v Vatikanu so že na voljo srečke za ceno desetih evrov, in sicer na poštnih uradih, v knjigarni, turističnem uradu in tudi v vatikanskih muzejih. Žrebanje loterije je predvideno 8. januarja prihodnje leto pod vodstvom kardinala Giuseppeja Bertella, guvernerja Vatikanske države, in notarja.



Pobuda za novo »Dobrodelno loterijo za človekoljubna papeževa dejanja« je prišla s strani vatikanskega governatorata. V sodelovanju z vodjo ustanove za apostolske nabirke, s poljskim nadškofom Konradom Krajewskim, so v Vatikanu ob začetku nove zime pričeli z intenzivnim iskanjem novih virov prihodka. Papež Frančišek je za dobrodelne namene spontano ponudil darila, ki jih je prejel od obiskovalcev, izkupiček od prodaje srečk pa želi nameniti ubogim. Poleg omenjenih glavnih nagrad so med dobitki še video kamera, ure, srebrni okvirji in aktovke, naprava za pripravo kave in panamski klobuk. Kot tolažilne nagrade bodo med drugim na voljo dežniki, knjige in pasovi.

»Papeževa loterija« je nova oblika pridobivanja sredstev za človekoljubno pomoč svetega očeta Frančiška. Nadškof Krajewski je vodenje ustanove za apostolske nabirke prevzel pred približno letom dni, kot je pojasnil, pa svoje naloge ne more izpolnjevati zgolj izza pisarniške mize. Poljski nadškof se tako s svojim malim avtomobilom prevaža po obrobjih italijanske prestolnice in potrebnim pomaga s plačilom položnic za elektriko ali najemnino, na njegovo pobudo pa bodo v Vatikanu uredili tudi prhe, ki bodo na voljo tamkajšnjim brezdomcem.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh