Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filatelistični in numizmatični urad časti obletnice

Za vas piše:
K. C.
Objava: 30. 07. 2015 / 08:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Filatelistični in numizmatični urad časti obletnice

Z izdajo razglednic, znamk in tematskih kuvert se spominjajo 50 let od konca 2. vatikanskega koncila in ustanovitve škofovske sinode.

Ob 50. obletnici konca Drugega vatikanskega koncila, ki je bil med letoma 1962 in 1965 v času sv. Janeza XXIII. in bl. Pavla VI., pripravlja vatikanski Filatelistični in numizmatični urad Vatikanske mestne države (Ufficio Filatelico e Numismatico Vaticano) izdajo serije štirih razglednic. Izšle bodo 2. septembra. na njih bodo simbolično prikazani štirje najbolj znameniti dokumenti s koncila: konstitucije Sacrosanctum concilium, Lumen gentium, Dei Verbum in Gaudium et Spes.

Blaženi papež Pavel VI. je videl potrebo obdržat kolektivnega duha z Drugega vatikanskega koncila, zato je 15. septembra 1965 ustanovil škofovsko sinodo. Filatelistični in numizmatični urad bo 50 let tega dogodka počastil s poštno znamko, na kateri je bl. Pavel VI. v bratskem občestvu s škofi.

Tudi oktobrska 14. redna splošna sinoda, ki bo namenjena družini in evangelizaciji, bo zaznamovana na poštni znamki. Na njej bo prikazan papež Frančišek, kako v pogovoru s starši blagoslavlja njihove otroke.

Ob 70. obletnici osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz pa je Filatelistični in numizmatični urad izdal tematsko poštno kuverto, kateri je cvet v počastitev žrtev, v ozadju pa je videti bodečo žico.


Vir: Radio Vatikan, foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh