Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filipini: Islamisti znova obglavili krščanskega talca

Objava: 19. 05. 2009 / 08:38
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Filipini: Islamisti znova obglavili krščanskega talca

Domačini našli odsekano glavo

Islamistični teroristi na Filipinih so znova obglavili krščanskega talca. Nazadnje sta bila dva talca umorjena aprila, tokrat pa so ugrabitelji odvzeli prostost 61-letnemu moškemu, ki so ga pred štirimi tedni ugrabili na otoku Basilan. Od svojcev so zahtevali odkupnino v višini 5200 evrov. Ker do izteka ultimata minulo soboto družina ni zmogla zbrati denarja, so ugrabitelji moškega umorili, je v ponedeljek na svoji spletni strani poročal filipinski dnevnik ‘Inquirer’.

Prebivalci neke vasi na otoku Basilan naj bi tisto jutro našli glavo ugrabljenega moškega. Preostalega trupla zaenkrat še niso odkrili. Ugrabitelji so člani teroristične organizacije ‘Abu
Sayyaf’.

V rokah teroristov pa je še vedno ugrabljeni italijanski turist. Eugenio Vagni, sodelavec mednarodnega Rdečega križa, je januarski dopust s švicarskim kolegom in kolegico s Filipinov preživljal na otoku Jolo v bližini otoka Basilan, ko so ga ugrabili člani teroristične organizacije ‘Abu Sayyaf’. Dva druga talca, vsakega posebej, so medtem že izpustili. Po podatkih filipinskega dnevnika naj bi bil italijanski turist še živ, teroristi pa naj bi ga odpeljali v džunglo na otolu Jolo.

Teroristično organizacijo ‘Abu Sayyaf’ povezujejo s teroristično mrežo ‘Al-Kaida’.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh