Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filipinska Cerkev kritična do neučinkovite pomoči žrtvam ciklona

Objava: 01. 02. 2012 / 19:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Filipinska Cerkev kritična do neučinkovite pomoči žrtvam ciklona

V ciklonu Washi, ki je 17. decembra lani opustošil otok Mindanao in sprožil številne poplave ter zemeljske plazove, je življenje izgubilo več kot tisoč ljudi, več kot pol milijona pa jih je izgubilo svoje imetje.

Katoliška Cerkev na Filipinih je izrazila kritiko tamkajšnji vladi zaradi počasne obnove dežele po decembrskem ciklonu. Desettisoči ljudi, ki so izgubili svoje domove, še vedno čakajo na gradbena dovoljenja za gradnjo novih hiš, je minuli teden za Tiskovni urad Filipinske škofovske konference povedal nadškof Antonio Ledesma. Njegova nadškofija Cagayan de Oro sodi med posebej hudo prizadeta območja.

Tudi škof Elenito Galido iz sosednje škofije Iligan se pritožuje, da primanjkuje zemljišč za preselitev prizadetih ljudi. Doslej je bilo na razpolago danih tisoč petsto parcel, potrebnih pa je pet tisoč novih domov. Cerkev je darovala zemljišče za tristo novih hiš.

Ciklon Washi je 17. decembra lani opustošil otok Mindanao, sprožil je številne poplave in zemeljske plazove. Življenje je izgubilo več kot tisoč ljudi, več kot pol milijona pa jih je izgubilo svoje imetje. Trenutno še na tisoče ljudi živi v zasilnih bivališčih.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh