Zapri
Iskanje

Film o Alojziju Grozdetu se seli na splet

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 26. 05. 2022 / 11:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2022 / 07:56
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Film o Alojziju Grozdetu se seli na splet

Film o Alojziju Grozdetu se seli na splet
Po treh letih od premiere bo film zdaj dostopen tudi na YouTubu. FOTO: David Sipoš
V počastitev življenja mučenca bl. Alojzija Grozdeta, ki je pomembno zaznamovalo slovenski katoliški prostor, bo na predvečer njegovega godu še spletna premiera filma o njegovem življenju Srce se ne boji.

Film, ki je na pobudo novomeške škofije nastal v produkciji Studia Siposh, je bil premierno predvajan 24. maja 2019 v Novem mestu, devet let po razglasitvi za mučenca. Kasneje so ga predvajali na več kot 50 lokacijah po Slovenije, prišel pa je tudi na male zaslone ter prodrl tudi na tuje televizije. Film je na voljo tudi za prenos.

Od danes od 19. ure dalje pa si ga bo mogoče ogledati tudi prek YouTuba. Povezava bo nocoj objavljena na facebook profilu Studia Siposh.

Predvajan tudi na tujih televizijah

»Se pozna, da je Grozde slovenski superstar in da je bil res zaželen v marsikateri župniji, zato se je tudi predvajal na več kot 50 župnijah in je dosegel veliko množico v Sloveniji. Je pa zanimivo, da se je film predvajal tudi na nekaj tujih televizijah, ena izmed njih je EWTN, ki je globalna ameriška katoliška televizija. Preko te televizije se je film predvajal po celem svetu, predvajala ga je tudi francoska katoliška televizija KTO. S tem se mi zdi, da je tudi pokazalo, da gre za precej univerzalno sporočilo. Tudi na parih filmskih festivalih je dobil nagrade. Se mi zdi, da je Grozdetova zgodba, kljub temu, da je stara skoraj sto let, še vedno aktualna,« je ob tem za spletno Družino povedal režiser David Sipoš.

Igrano-dokumentarna filmska pripoved, ki prikazuje pot Alojzija Grozdeta iz revnega dolenjskega okolja do perspektivnega dijaka v Ljubljani, člana Katoliške akcije, častilca Marije, sklene pa se z njegovo mučeniško smrtjo in sporočilom, s katerim Grozde tudi danes nagovarja sodobnega človeka. Filmska pripoved je preplet intervjujev in igranih prizorov, ki poskušajo prikazati portretiranca na oseben način. Skozi celoten film se zastavlja tudi vprašanje, kdo je bil Alojzij Grozde, na katerega odgovarjajo strokovnjaki, zgodovinarji in skozi pogled običajnih ljudi.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Razprodano
5,00€ Poglej izdelek: Mučenec Lojze Grozde
Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close