Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Film proti splavu, »Unplanned«, uspešnica v Nemčiji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 05. 2021 / 08:44
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2021 / 14:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Film proti splavu, »Unplanned«, uspešnica v Nemčiji

Film proti splavu, »Unplanned«, uspešnica v Nemčiji

Film je dosegel 4. mesto na Spieglovi lestvici najbolje prodajanih.

Film je posnet po resnični zgodbi FOTO: kath.net

Film proti splavu z naslovom »Unplanned« (Nenačrtovan) je dosegel četrto mesto na Spieglovi lestvici najbolje prodajanih DVD-jev za mesec junij, poroča nemški spletni portal kath.net. Nemški kristjani so nad tako visoko priljubljenostjo filma s tovrstno tematiko prijetno presenečeni.

Film je bil doslej prodan okoli 13.000-krat, pri čemer zasebna predvajanja v krščanskih občestvih in prodaja pri krščanskih trgovcih na Spieglovem seznamu niso upoštevani. Film je kot DVD na trg prišel šele oktobra lani in se je med kristjani v Nemčiji takoj uvrstil med najbolje prodajane, zelo dobro pa je bil sprejet tudi pri nekrščanskih gledalcih.

Posneto po resnični zgodbi

Film prikazuje resnično zgodbo Američanke Abby Johnson. Mlada žena je bila zaposlena pri organizaciji za opravljanje splavov Planned Parenthood in je na delovnem mestu napredovala na položaj vodje ene izmed klinik za splave.

Leta 2009 je morala sodelovati pri opravljanju splava in je prek ultrazvočne kamere opazovala, kako so otroka posesali iz maternice in ga razdrobili na koščke. Nemudoma je dala odpoved v službi in postala dejavna nasprotnica splava, danes pa velja za eno najvplivnejših zagovornic gibanja za življenje v Združenih državah Amerike.


Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh